10.6 C
Gornji Vakuf
Subota, 20. Aprila 2024.

Amila Alić, učenica MSŠ ‘Gornji Vakuf’ među najuspješnijim polaznicima edukacije ‘Job Lab – Vještine budućnosti’

Munja inkubator i Fondacija Telemach su polovinom novembra održali trosatnu online edukaciju za učenike trećih i četvrtih razreda srednjih škola u Bosni i Hercegovini.

Cilj edukacije je karijerno savjetovanje srednjoškolca kroz interaktivno predstavljanje tržišta budućnosti i koje su to vještine i kompetencije koje će se tražiti i biti najvažnije prilikom zapošljavanja. Online edukaciji je prisustvovalo 428 srednjoškolaca.

Za najbolje i najaktivnije učesnike online edukacije organizovana je studijska posjeta direkciji kompanije Telemach u Sarajevu. Među dvadeset najboljih našla se i učenica četvrtog razreda elektrotehničke škole u Mješovitoj srednjoj školi „Gornji Vakuf“ Amila Alić.

Najbolji polaznici Job Lab radionica od HR menadžerice Anele Kasapović Cerić dobili su i instrukcije kako da se pripreme za razgovor za posao ali i proces apliciranja.  Nakon uručenja poklona i certifikata učenici srednjih škola su u manjim timovima imali priliku provesti korisno vrijeme sa svojim mentorima -menadžerima Telemacha i više saznati o segmentu poslovanja iz domena finansija i kontrolinga, komunikacija, prodaje i društvene odgovornosti.

U gostovanju na televiziji N1 Amila je kazala da je za nju lično osim izuzetno prijateljskog okruženja u kojem je realizovana studijska posjeta, jako bitno je što su srednjoškolci ohrabreni da se ne ustručavaju pitati, da se trebaju uključiti u razne projekte, da budu dio edukacija na kojima mogu poboljšati svoje kompetencije.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti