10.7 C
Gornji Vakuf
Četvrtak, 28. Marta 2024.

Bingo sa partnerima podržava žensko poduzetništvo: Počinje projekat ”Odvažne i hrabre, to ste vi”

„Odvažne i hrabre, to ste vi“ naziv je osmomartovskog projekta osnaživanja žena poduzetnica kojeg već dugi niz godina realizira kompanija Bingo zajedno sa svojim partnerima. Riječ je o aktivnosti koja stvara povoljnije okruženje za područje ženskog poduzetništva, rečeno je na jučerašnjoj konferenciji za novinare upriličenoj u Bingo City Center Sarajevo.

„Žensko poduzetništvo mi u kompaniji Bingo smatramo važnim segmentom naše korporativne filozofije. Sa našim partnerima već sedmu godinu zaredom organiziramo društveno odgovorne projekte povodom Dana žena. Ovo je peti projekat pod nazivom „Odvažne i hrabre, to ste vi!“. Nakon prošlogodišnjeg uspješnog projekta na koji se prijavilo više od 300 žena sa fantastičnim idejama, a u okviru kojeg su dodijeljena grant sredstva ženama poduzetnicama čije ideje su ocijenjene kao najbolje, odlučili smo i ove godine nastaviti u istom smjeru. Zahvalni smo našim partnerima: Bambi, Milka, Kraš i Libresse, te prijateljima: Dita, Alma Ras, Dormeo i La Rive na podršci koju pružaju projektu. Osigurali smo ukupno 19.000 KM koje ćemo dodijeliti u iznosima 7.000 KM, 5.000 KM i 3.000 KM, te dva granta po 2.000 KM. Kupci svoj doprinos  mogu dati kupovinom artikala sniženih u okviru Osmomartovske ponude.“, istakla je Amina Čeliković iz marketing odjela kompanije Bingo. 

Amina Čeliković

Za sredstva mogu aplicirati sve žene koje imaju poduzetničku ideju, ili su registrirale biznis 1.1.2022. godine. Cilj je podržati i ohrabriti žene poduzetnice koje su u prvoj fazi poslovanja kako bi postale samostalne i finansijski stabilne.

„U vremenu u kojem živimo biti žena je istovremeno sjajno, ali i teško. Upravo zbog toga smo odlučili podržati kampanju “Odvažne i hrabre , to ste vi” kako bismo potaknuli što više žena da slijede svoje snove i svoje srce.”,  kazala je jedna od partnerica ovog projekta Nikolina Lemez, menadžerica Mega Trade System d.o.o.

Poziv je otvoren sve do 6.3.2022. godine, a proglašenje dobitnica sredstava planirano je u utorak 22.3.2022. godine, dok će dan poslije biti upriličeno uručenje istih. Cilj projekta je unaprjeđenje statusa žena poduzetnica u BiH, a obrazac za prijavu i više detalja o projektu možete pronaći na https://bit.ly/3LPCv94

U proteklih sedam godina od kako kompanija Bingo implementira projekte povodom Osmoga marta, dodijeljeno je ukupno 99.000,00 KM. Prve dvije godine ovoga projekta sredstva su donirana Sigurnim kućama u BiH.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti