10.2 C
Gornji Vakuf
Četvrtak, 25. Aprila 2024.

Rukometaši Sloge izborili plasman u polufinale KUP-a BiH

Uzvratnom utakmicom četvrtfinala Kupa BiH između Sloge i Bosne završeno je i kompletirana lista final four učesnika.
Rukometaši Sloge boljom igrom u drugom poluvremenu slomili su inače jako dobru ekipu sarajevske Bosne koja je u dvije utakmice bila i više nego fer protivnik i dobar sparing partner, no ipak večerašnjom boljom partijom naši dečki slavili su pobjedu 30:24 i nakon prve nerješene partije u Sarajevu 28:28, direktno se plasirali među 4 najbolje ekipe bosansko hercegovačkog rukometa.

Slogu su do još jednog historijskog uspjeha vodili Demirović Ajdin i Krivokapić Miloš sa po 6 golova te Grčo Mirnes sa 13 odbrana (1 sedmerac), Demirović Amer zabio je 5,po 4 gola dali su Marsenić Nemanja, Amitović Amar, Biljaka Goran, dok je jednom pogodio Halebić Anes. Još su igrali Karavdić Hamza, Štrkalj Robert, Boškić Branko, Hadžić Ejub, Čaluk Haris, Pokvić Mesud, Agić Nedim. Trener ekipe Hadžiabdić Edin.

Čestitke našim dečkima, zahvaljujemo se i na podršci naše vjerne publike, okrećemo se Suboti i utakmici u Doboju protiv naših imenjaka Sloge iz Doboja, saopštili su na služben profilu MRK Sloga Gornji Vakuf-Uskoplje.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti