7.8 C
Gornji Vakuf
Utorak, 23. Aprila 2024.

Zbog iftara pomjeren termin meča između Sloge i Borca: Kad nisu htjele komšije, jesu Banjalučani

Na zahtjev Uprave RK Sloga Gornji Vakuf – Uskoplje upućen prema RK Borac da se pomjeri termin utakmice 23. kola Premijer lige BiH, odlučeno je da se njihov susret odigra u srijedu od 20 sati i 45 minuta umjesto prvobitno zakazanog termina u 19 sati.

Kako je saopćeno iz RK Sloga, razlog pomjerenja meča je kako bi svi postači mogli na miru iftariti i stići na vrijeme na utakmicu, a tom prilikom su prozvali i RK Iskra Bugojno koji im prema njihovim tvrdnjama nije želio izaći u susret.

“Kada to nisu htjele komšije iz Bugojna, jesu Banjalučani!!!

Na zahtjev Uprave RK Sloga upućen prema RK Borac da se utakmica 23. kola Premijer lige BiH odigra u pomjerenom terminu od onoga predviđenog prema propozicijama RSBiH, a sve u cilju radi ramazanskog blagdana i iftara, utakmica koja se trebala igrati u 19:00 h zvanično će biti odigrana u 20:45 kako bi svi postači mogli na miru iftariti i stići na vrijeme na utakmicu.

Sjajan gest Banjalučana na čelu sa direktorom gosp. Bojanom Ljubišićem i trenerom Mirkom Mikićem, koji su izjavili da im je veliko zadovoljstvo igrati u Gornjem Vakufu, a pogotovo što su tribine ispunjene, te da se rukomet i igra radi publike i da će rado izići u susret da se utakmica igra u 20:45.

Rukovodstvo kluba RK Sloga zahvaljuje se RK Borac, koji je upravo na današnji dan postao prvak Evrope.

Nije teško biti gospodin, 20.04.2022. U 20:45 dočekajmo šampiona BiH u ispunjenoj dvorani”, navodi se u saopćenju Rukometnog kluba Sloga.

IzvorKlix.ba
Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti