9.5 C
Gornji Vakuf
Subota, 20. Aprila 2024.

Dr. Vildana Karamustafić: Stomatologija je plemenito zanimanje

Dr. Vildana Karamustafić rođena je u Travniku 1991. godine. U toku studija učestvovala je na razmjeni studenata na Stomatološkom fakultetu u Zgrebu. Nakon studija objavila je nekoliko naučnih radova i aktivno učestvuje na domaćim međunarodnim kongresima iz oblasti stomatologije. Vlasnica je i osnivačica stomatološke ordinacije DentIN koja se nalazi u Gornjem Vakufu- Uskoplju. Ordinacija je osnovana 2016. godine i nudi sve usluge polivalentne stomatologije, sa akcentom na estetsku stomatologiju i invisalign terapiju.

U razgovoru sa Vildanom doznali smo da se još u osnovanoj školi javila želja za ovim pozivom, tako da nakon osnovne škole upisuje srednju zubotehničku školu. Već u srednjoj školi je znala da je stomatologija put kojim želi nastaviti. Vildana kaže: ”Ovo je plemenito zanimanje gdje u jednoj posjeti stomatolog može doživjeti zadovoljstvo, privilegiju i radost zbog pozitivne transformacije života pacijenta, bilo da se radi o otklanjanju bola ili ispravljanju estetike zuba. Smatram da karijera stomatologa omogućava nezavisnost u karijeri, nudi širok spektar kliničkih, istraživačkih i akademskih mogućnosti u bilo kojoj fazi karijere, daje obilje nagrada i izazova, a često se naziva i umjetnošću pa dozvoljava ispoljavanje kreativnosti u svakodnevnom radu. Dosta je razloga zašto izabrati stomatologiju kao profesiju.”

Vildanina želja je da problemi u praksi budu svedeni na minimum i da se svjetski standardi primjenjuju u Stomatološkoj ordinaciji DentIN potakli su je da svaki dan uči tako da su svi planovi vezani za stručno usavršavanje. “Sljedeći mjesec akcenat je na stručnim edukacijama, prvo balkanski kongres stomatologa- Bass, a potom IDEX- treći najveći sajam stomatologije na svijetu koji se održava u Istanbulu”, ističe dr. Vildana. Kada su dugoročni planovi u pitanju, za dr. Vildanu specijalistički studij je prioritet, ali i povećanje broja uposlenih u ordinaciji.

IzvorDentBiH
Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti