10.6 C
Gornji Vakuf
Četvrtak, 25. Aprila 2024.

FOTO/VIDEO: Defile 51. generacije maturanata MSŠ „Gornji Vakuf“

Protekle subote Gornji Vakuf-Uskoplje je ispratio 51. generaciju maturanata Mješovite srednje škole „Gornji Vakuf“.

Ove godine srednjoškolsko obrazovanje završava 71 učenik u pet struka.

Učenici generacije koja svoje srednjoškolsko obrazovanje završava u školskoj 2021/2022. godini su: Jasmina Čišić i Fatima Abazović, opća gimnazija, Semin Gudić, Sead Mašetić i Nejra Muminović, elektrotehnička škola.

Trajno odličnici učenici 51. generacije maturanata Mješovite srednje škole „Gornji Vakuf“ su: Džan Ljubunčić, gimnazija, Nejra Topić, Fikret Zajmović, elektrotehnička škola, Adel Duvnjak, mašinska tehnička škola i Amila Kapetan, frizerska škola.

Gornjevakufska srednja škola iz generacije u generaciju upisuje više učenika, ne samo sa područja Gornjeg Vakufa-Uskoplja, nego i iz Prozor-Rame, Bugojna i Donjeg Vakufa. Učenici i njihovi roditelji su prepoznali kvalitetu obrazovanja koja je oplemenjena najsavremenijim učilima. Tako škola ima jedan od najsavremenijih laboratorija za praktičnu nastavu elektrotehničara, laboratorij hemije koji svojom opremljenosti ne kaska ni za onima na bosanskohercegovačkim fakultetima, a tu je i radionica za mašinsku školu, frizersku školu, te kompletna oprema za medicinsku školu.

Od naredne školske godine učenicima je dostupno i novo zanimanje u mašinskoj stručnoj školi, operater na CNC mašinama. Novo zanimanje je nadopuna već postojećem zanimanju za mašinskog tehničara za kompjutersko upravljanje mašinama koje u školi obrazuje veliki broj učenika. Sada već sa sigurnošću možemo kazati da Gornji Vakuf-Uskoplje nije više samo centar metalne industrije nego i obrazovni centar za obrazovanje kadrova za rad u tom sektoru.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti