15 C
Gornji Vakuf
Utorak, 05. Jula 2022.

FOTO: Podjela diploma 51. generaciji maturanata MSŠ „Gornji Vakuf“

Sinoć je u Centru za obrazovanje, sport i kulturu Gornji Vakuf-Uskoplje organizovana podjela diploma maturantima Mješovite srednje škole „Gornji Vakuf“ u školskoj 2021/2022. godini.

Studentsku himnu „Gaudeamus“ izveo je hor škole iz instrumentalnu pratnju Almira Vrebe, a Lejla Puljarga je odsvirala kompoziciju „Balada za Adelinu“. Sa dvije muzičke numere prisutne je počastila Samra Sušić. Članovi dramske sekcije izveli su minijaturu „Pogledaj dom svoj, anđele“.

Ove godine srednjoškolsko obrazovanje završava 71 učenik u pet struka.

Učenici generacije koja svoje srednjoškolsko obrazovanje završava u školskoj 2021/2022. godini su: Jasmina Čišić i Fatima Abazović, opća gimnazija, Semin Gudić, Sead Mašetić i Nejra Muminović, elektrotehnička škola.

Trajno odličnici učenici 51. generacije maturanata Mješovite srednje škole „Gornji Vakuf“ su: Džan Ljubunčić, gimnazija, Nejra Topić, Fikret Zajmović, elektrotehnička škola, Adel Duvnjak, mašinska tehnička škola i Amila Kapetan, frizerska škola.

Prvi upisni rok u prve razrede u Mješovitoj srednjoj školi „Gornji Vakuf“ je u ponedjeljka i utorak (20. i 21.06.2022). godine od 8:00 u prostorijama škole u Gradskoj ulici u Gornjem Vakufu-Uskoplju. Učenicima su na raspolaganju slijedeće škole i zanimanja: opća gimnazija, elektrotehnička škola za zanimanje elektrotehničar računarstva i informatike, medicinska škola za zanimanje medicinski tehničar, mašinsta tehnička škola za zanimanje mašinski tehničar za kompjutersko upravljanje mašinama, škola uslužnih djelatnosti za zanimanje frizer/vlasuljar i mašinska stručna škola za zanimanja automehaničar, zavarivač i novo zanimanje od ove školske godine operater na CNC mašinama.

Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
spot_img
Povezane vijesti