20.4 C
Gornji Vakuf
Utorak, 16. Aprila 2024.

Saopštenje NiP: Gušenje privrede u općini Gornji Vakuf-Uskoplje

▪️U toku 2014. godini bili smo svjedoci najave općinske administracije o procvatu privrede izgradnjom kapitalnog projekta industrijske zone Batuški lug. Nakon nepunih 8 godina od pompeznih naslova, Industrijska zona zjapi prazna. Benefite investicije od 3 milona KM u izgradnju industrijsku zone, niko nije osjetio izuzev hercegovačkih firmi i aktuelnih lidera SDA Gornji Vakuf.

▪️Godinama unazad od najava masovnog dolaska i otvaranja pogona za obradu drveta, preradu mlijeka do otvaranje tvornica za proizvodnju ferolegura sa više stotina uposlenih i stotinama hiljada KM prihoda za Općinu, Industrijska zona trenutno služi kao odlagalište građevinskog i drugog otpada.

▪️Kontinuiranim i nedomaćinskim odnosom i ucjenama, općinska administracija je jasno pokazala lokalnim a i potencijalnim stranim investitorima da Gornji Vakuf-Uskoplje nije zdrava sredina za ulaganje.

▪️U odlukama koje su usko povezane sa privrednim razvojem Općine upravlja jedna i po glava, dok su isključeni dokazani privrednici, ekonomiste, pravnici i drugi stručnjaci, što za posljedicu striktno ima znatno povećanje broja uposlenih Vakufljana širom Zapada.

▪️Narod i Pravda Gornji Vakuf-Uskoplje apelira na brzo rješavanje gorućih problema u privredi radom, trudom i zalaganjem ispred uvođenjem „haj tek tehnologije i robota“.

✔️U narednom periodu Narod i Pravda Gornji Vakuf-Uskoplje će uputiti inicijativu za formiranje Uduženja privrednika i obrtnika Gornji Vakuf-Uskoplje gdje će privrednici i uposlenici u realnom sektoru moći prezentovati probleme ali i predlagati rješenja. Također Narod i Pravda Gornji Vakuf-Uskoplje će uputiti inicijativu Općinskom vijeću za usvajanje pravilnika za hitno rješavanje upravnih postupaka (urbanističke, građevinske i dr. dozvola) a koji su usko vezane za privredni razvoj naše lokalne zajednice, saopšteno je iz OO Narod i pravda Gornji Vakuf-Uskoplje.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti