16.6 C
Gornji Vakuf
Petak, 29. Marta 2024.

FOTO: Gradačac pobjednik 5. Međunarodnog turnira prijateljstva

Završen je 5. Internacionalni Turnir prijateljstva u organizaciji Muškog Rukometnog Kluba “Sloga” Gornji Vakuf – Uskoplje. Ovogodišnji turnir odigran je u malo drugačijim uslovima kako za klub tako i za naš grad ali potrudili smo se da ni ove godine na budemo uskrsćeni za ovaj događaj koji već sada postaje tradicija. Prvi put smo na Turniru Prijateljstva ugostili ekipe Gradačca i Veleža kao i prijatelje iz Hrvatske, ekipu RK Ardiaei.

Turnir su otvorile ekipe RK Ardiaei i RK Gradačac a krajnji rezultat bio je 23:36 za Gradačac koji se ovom pobjedom plasirao u finale. Susret su obilježila dva sjajna golmana Ševo i Demirović a uspješniji je bio Demirović sa 16 intervencija.

Najefikasniji u redovima Žuto – Crnih bio je Dželilović Edvin sa 7 postignutih pogodaka a prate ga Torlaković i Jamaković sa po 6 golova. Još su pogađali: Demirović Amer, Kusić Muaz, Đorđević Luka sa po 3 gola, Bristić Ismar 2, Radojčić Ognjen 2 i po jedan su dodali Sarajlić, Đulić i Beganović. Kod Dubrovčana najuspješniji je bio Putica Teo sa 7 postignutih pogodaka a prati ga Bezdan Petar sa 6. Po 3 su dodali Brnin Leo i Jurić Ivan i dva gola za Purin Maroje i Bašica Paulo.

Druga Polufinalna utakmica između Sloge i Veleža završena je rezultatom 34:30 u korist naše ekipe koja se ovom pobjedom plasirala u Finale turnira. Debitantska utakmica za našeg trenera Biljaku pokazala je u kojem pravcu ide naša Sloga i da ćemo biti i više nego respektabilna ekipa u ligaškom takmičenju. Mlada i poletna Sloga nije dozvolila da Veležov kvalitet presudi, tako da smo uspjeli na kraju slomiti otpor Mostaraca i zasluženo slavili. Do pobjede ekipu Sloge su vodili Čaluk i Boškić sa po 8 postignutih golova, Halebić Anes 6, Nevistić 4, Hadžić 4, Demirović Ajdin 3 i Jurina Luka 1 postignuti pogodak. Kod Mostaraca ubjedljivo najbolji bio je Šapuh Nedžad sa 14 postignutih pogodaka. Kreso Zlatko 5, Idriz Rijad 4, Denjo Amer 3, Jelin Mirza 2 i Kreso Hamza 2. Trener ekipe gosp. Mesud Merdan.

Utakmicu za treće mjesto između RK Velež i RK Ardiaei, Dubrovčani su sjajno otvorili i odmah na početku nametnuli svoj tempo igre tako da su na kraju slavili sa 27:36. Ni 12 pogodaka maestralnog “Batka” nije bilo dovoljno da Velež ostvari povoljan rezultat u ovom susretu. Za crvene su još pogađali Begović 6, Klatko 3, Denjo, Jelin, Idriz, Mišić, Nurković, Kreso sa po jedan postignuti pogodak. Do bronzane medalje Dubrovčane je vodio Butorac Luka sa 10 postignutih pogodaka. Prate ga Brnin Leo i Putica Teo sa 5 te Jurić i Purin sa po četiri postignuta pogotka. Još su pogađali Kosović 3, Bezdan 2, Bašica 2. Trener ekipe gosp. Lončarica Antonio.

Finalnu utakmicu pred oko 500 navijača ekipa Sloge je maestralno otvorila i bila rame uz rame sa ekipom Gradačca. Ponovo je zablistao Boškić sa 8 postignutih pogodaka koji je bio nerješiva enigma za golmane. Gradačac je tek zadnjih 15 minuta uspio srušiti otpor naše ekipe pa je zasluženo slavio rezultatom 26:35. Pored Boškića, za Slogu su još pogađali Halebić 5, Hadžić 4, Čaluk 3, Nevisić 3, Pokvić 2, Demirović 1. Kod gostiju iz Gradačca mrežu Sloge najviše je pogađao Dželilović i to 9 puta. Prate ga Đulić sa 8, Karanović 5, Jamaković 4, Sarajlić 3, Demirović Amer 3 i Kusić 1. Sjajan među stativama bi je Demirović Berzad sa 17 uspješnih intetvencija. Trener ekipe gosp. Doborac Dado.

Nagradu za najboljeg strijelca turnira, bez konkurencije, odnio je Šapuh Nedžad iz RK Velež Mostar sa 26 postignutih pogodaka

Nagradu za najboljeg igrača turnira zasluženo je osvojio je Đorđević Luka iz RK Gradačca

I nagrada za najboljeg golmana turnira odlazi u Gradačac a osvojio ju je Demirović Berzad

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti