9.7 C
Gornji Vakuf
Petak, 19. Aprila 2024.

NiP Gornji Vakuf-Uskoplje: Izbori 2022 – I zemlja i ljudi = Država

Poštovane građanke i građani Općine Gornji Vakuf-Uskoplje,

Danas i zvanično počinje predizborna kampanja za Izbore koji će se održati 02. oktobra 2022. godine. Narod i Pravda kao mladi politički subjekt u kampanju ulazi hrabo sa jasnim ciljevima i programom. Prvi ujedno osnovni i najvažni cilj jesu promjene, potrebne svakom stanovniku ove države za bolji i kvalitetniji život. Promjene koje će zaustaviti masovni odlazak iz Bosne i Hercegovine. Promjene kojima će se uspostaviti pravda.
Borimo se za sistem gdje će socijalna izdavanja biti znatno veća, gdje će penzije biti znatno veće, gdje će plate radnika u realnom sektoru biti znatno veće.

Zalagati ćemo se za donošenje zakona koji će to sistemski riješiti. Zalagati ćemo se za bolju i stimulativniju pronatalitetnu politku. Porodilje, bilo nezaposlene ili zaposlene moraju imati veće naknade i jednak status. Pružiti ćemo pomoć roditeljima sufinansiranjem boravka djece u vrtićima. Zalagati ćemo se za depolitizaciju zdravstvenog sistema, proširenje esencijalna lista lijekova, kao i za ukidanje neustavnih zdravstvenih markica.
Zahtijevati ćemo promjene kojima se podiže standard prosvjetnih radnika i unaprijeđuje i osavremenjava kvalitet nastave u našim odgojnim i obrazovnim institucijama. Upisne politike prilagodit ćemo isključivo potrebama društva i tržišta, odnosno željama samih učenika.

Borimo se i zalažemo za promjene koje će donijeti znatno veća izdvajanja za sektor poljoprivrede i veće, transparentnije i efikasnije poticaje bez zloupotreba s ciljem zaštite poljoprivrednih proizvođača i njihovih proizvoda.

Borimo se i zalažemo za promjene koje će mladim bračnim parovima omogućiti financijsku pomoć za rješevanje stambenog pitanja.

Borimo i zalažemo za promjene koje će donijeti mogućnosti financijske podrške svakom ko se odluči za pokretanje vlastitog biznisa.

Sve ovo i puno više od ovoga je moguće. Mi nismo siromašna zemlja kao što su učinili da izgleda tako. Učinili su je da bude u evropskom vrhu po kriminalu, korupciji, nepotizmu i stranačkom uhljebljavanju.
Budžeti svih nivoa vlasta jasno pokazuje da novca ima više neko ikada a što je rezultat inflaciji i visokih cijena goriva i osnovnih namirnica. Višak novca u budžetima nije planiran za poboljšavanje životnog standarda građana, nego isključivo za kupovanje izbora i ostanka režima na vlasti.

Prema tome, drage građanke i građani Općine Gornji Vakuf-Uskoplje pridružite, podržite i pomozite nam u našoj i vašoj borbi za bolji, kvalitetniji, pošteniji, pravedniji sistem u našoj Državi. Masovno izađimo na izbore i glasajmo za Dr. Denisa Bećirovića kao zajedničkog kandidata ujedinjene opozicije za slobodnu Bosnu i Hercegovine, za člana Predsjedništva iz Bošnjačkog naroda koji ulijeva i budi nadu da su promjene moguće !
Glasajte za kandidate Naroda i Pravde na svim nivoima a koje ćete kroz kampanju imati priliku bolje upoznati.

Budimo na istom putu u borbi za bolji, slobodniji i dostojanstveniji život u jedinoj nam domovini Bosni i Hercegovini.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti