4.3 C
Gornji Vakuf
Četvrtak, 18. Aprila 2024.

MSŠ „Gornji Vakuf“: Novi CNC strug za praktičnu nastavu u mašinskoj školi

Radeći na kontinuiranom poboljšanju uslova realizacije obrazovnog procesa Mješovita srednja škola „Gornji Vakuf“ je pristupila projektu „Mentorstvom do snažnijih lokalnih partnerstava za zapošljavanje – LPZ Mentor“.

Projekat “Mentorstvom do snažnijih lokalnih partnerstava za zapošljavanje – LPZ Mentor” provodi Udruženje za poduzetništvo i posao LiNK Mostar (kao vodeći partner) u saradnji s partnerima: JU Službe za zapošljavanje SBK i HNK, Općine Gornji Vakuf-Uskoplje i Jablanica, Mješovita srednja škola „Gornji Vakuf“, JU Srednja škola Jablanica, Mašinski fakultet Mostar, Jablanit d.o.o. Jablanica i ATT d.o.o. Gornji Vakuf – Uskoplje.

Osnovni cilj projekta je institucionalno ojačati rad na smanjenju nezaposlenosti u Bosni i Hercegovini jačanjem uloge LPZa sa posebnim fokusom na Općine Gornji Vakuf -Uskoplje i Jablanicu.

Rezultat ovog projekta je nabavka CNC struga na kojem će biti realizovana praktična nastava u mašinskoj stručnoj i mašinskoj tehničkoj školi u Mješovitoj srednjoj školi „Gornji Vakuf“.

GornjiVakuf.com

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti