5 C
Gornji Vakuf
Četvrtak, 25. Aprila 2024.

Završen 6. Međunarodni rukometni turnir „Đuro Hrćan 2022”

Prethodnog vikenda vakufska sportska ljepotica bila je domaćin šestog međunarodnog rukometnog turnir u organizaciji ŽRK SLOGA. Turnir se organizuje u sklopu obilježavanja dana Općine Gornji Vakuf –Uskoplje a u pomen na legendu Gornjeg Vakufa – Uskoplja, pokojnog Đuru Hrćana. Na svakom otvorenju turnira pročita se biogafija ovog velikana kako bi djeca koja tek dolaze znala tko je ovaj čovjek a naravno i zbog  učesnika kako bi imali bar malo osjećaja u čiju čast nastupaju. Turnir je otvorio Načelnik općine gospodin Sead Čaušević, koji je ujedno i Generalni sponzor turnira. Pored toga što smo dodjelili zahvalnice našim gostima, ovu priliku smo iskoristili da dodjelimo zahvalnicu i našem dugogodišnjem treneru, gospodinu Edinu Hadžiabdiću koji od ove sezone sjedi na klupi RK LOKOMOTIVA.

Ovogodišnji turnir je poseban, jer smo ga prvi put organizovali kao premijerligaši. Na turniru smo imali dva debitanta i to ŽRK IZVIĐAČ iz Ljubuškog i ŽRK PRIJEPOLJE iz Srbije. Pored debitanata još je nastupila ekipa LOKOMOTIVE iz Mostara i naravno ŽRK SLOGA.

  • REZULTATI POLUFINALNIH UTAKMICA

ŽRK SLOGA 35 – 28 RK LOKOMOTIVA

ŽRK IZVIĐAČ 35 – 34 ŽRK PRIJEPOLJE

  • REZULTATI UTAKMICA ZA PLASMAN

Utakmica za 3. mjesto

RK LOKOMOTIVA   27-39    ŽRK PRIJEPOLJE

Finale

ŽRK SLOGA  24-34   ŽRK IZVIĐAČ

Ukupni poredak

  1. ŽRK IZVIĐAČ
  2. ŽRK SLOGA
  3. ŽRK PRIJPOLJE
  4. RK LOKOMOTIVA

Najbolja igračica turnira Petrović Ana  – ŽRK IZVIĐAČ

Najbolji strijelac turnira Tošić Suzana – ŽRK PRIJEPOLJE

Najbolja golmanica turnira Naida Milanović – ŽRK SLOGA

Pored općine Gornji Vakuf – Uskoplje partneri turnira su BH TELECOM, RUDNIK UGLJA GRAČANICA, OSCE I J.U. CENTAR ZA OBRAZOVANJE SPORT I KULTURU GORNJI VAKUF – USKOPLJE.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti