3.3 C
Gornji Vakuf
Petak, 19. Aprila 2024.

Prva liga FBIH: MRK Sloga – ORK Bosna

Nakon skoro 4 mjeseca od posljednje zvanične ligaške utakmice Kluba vraćamo se na parket Sportske dvorane Gornji Vakuf – Uskoplje. Od otvorenja dvorane pa sve do prethodne sezone svaku utakmicu smo dočekivali u velikoj euforiji, a vrijeme između utakmica provodili isključivo pričajući o Slogi. Ugostili smo bivše prvake Evrope, višestruke prvake Bosne i Hercegovine, čak izašli i u Evropu, a u rukometnoj Premijer Ligi Bosne i Hercegovine ostavili smo neizbrisiv trag. Osvajali turnire u Beogradu, Mostaru i dva puta se našli među četiri najbolje ekipe u Bosni i Hercegovini u okviru KUP-a BiH. Nije bilo TV kuće u Bosni i Hercegovini koja nije pričala o našem gradu i našem Klubu.

Od ove sezone Slogu ćemo gledati u Prvoj Ligi Federacije Bosne i Hercegovine – skupina jug. Ekipa sa prosjekom od 20 godina na čelu sa trenerom Biljaka Goranom predstavljat će naš grad u narednom periodu. Još je rano pričati o nekim ambicijama i ciljevima u narednoj sezoni, ali prva utakmica protiv jednog od konkurenata za povratak u Premijer ligu će nam to pokazati.

U prvom kolu igramo utakmici protiv još jednog bivšeg Premijerligaša i starog rivala, ekipe ORK Bosna Sarajevo. Ekipa Bosne, koju i ove sezone predvodi gosp. Korkarić Zuhdija, nalazi se u sličnoj situaciji kao i naša ekipa te je i ona doživjela velike promjene u igračkom kadru u odnosu na prethodnu sezonu.

Utakmica se igra u Nedjelju, 25.09.2022. g. sa početkom u 14:00h. Cijena ulaznice je 2 KM, a za ovu utakmicu vrijede sezonske kartice koje još uvijek možete kupiti u Fan Shopu.

Dođite i podržite mlade tigrove!

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti