11.8 C
Gornji Vakuf
Utorak, 16. Aprila 2024.

Višestruke prvakinje Bosne i Hercegovine prejake za Slogine pahuljice

Jučer je odigrana prva ženska premijerligaška utakmica u našoj dvorani. U goste našim pahuljicama stigla je ekipa HRK GRUDE, branioc titule prvaka BIH. U ovu utakmicu ušli smo bez dvije standardne igračice iz prve postave. Dalila Abazović i Zahida Zajmović bile su odsutne zbog srednjoškolske ekskurzije, a kapiten ekipe Ema Jareb odigrala je utakmicu bez treninga i to odmah nakon što se vratila sa ekskurzije.

Bez obzira na ove nedostatke naša mlada ekipa je pokazala zube protivniku i nismo im dozvolili da se samo prošetaju terenom i odnesu bodove u Grude.

U prvom djelu prvog poluvremena sjajan otpor naših mladih pahuljica. Čista igra bez respekta prema protivniku, igra gol za gol i u 12. minuti susreta imamo nerješen rezultat 8:8. Tada gostujuća ekipa predvođena sjajnom pivotkinjom Karlom Lovrić i bivšom igračicom Budućnosti iz Podgorice Jovanom Ilić pravi mini seriju 3:0 i dovodi gošće do osjetnije prednosti. Nakon tog kratkog pada naših igračica do kraja prvog poluvremena igra se gol za gol do konačnog rezultata na kraju prvog dijela 15:19 za gruđanke.

Drugio dio kao i u Zavidovićima otvaramo loše, nakon dva gola na obje strane, ekipa Gruda pravi mini seriju od 4:0 i na taj način završava posao u ovoj utakmici. Naše djevojke su do kraja utakmice parirale u skladu sa svojim mogućnostima. Konačan rezultat utakmice je 26:34, zaslužena pobjeda djevojaka iz Hercegovine.

Našim pahuljicama možemo odati priznanje za borbu koju su pokazale na terenu, sigurno je i ova utakmica pokazatelj da smo ekipa koja ima potencijal da bude konstanta u društvu najboljih. U ovoj utakmici posebno se istakla Jasmina Osmanović sa 8 golova a odlične su bile sestre Milanović na golu koje su imale 13 odbrana.

Za ŽRK SLOGA nastupile su: Larisa Burko (1 gol), Hadžiabulić Sarah (3 gola) , Elna Gudić, Milanović Edina (2 gola), Ema Dadić (2 gola), Ema Jareb (2 gola), Aida Abazović (4 gola), Iman Imamović, Šejla Kasumović, Amina Delić (1 gol), Naida Milanović (10 odbrana), Sajra Vele (1 gol), Ajna Radmilo , Irma Milanović (3 odbrane), Jasmina Osmanović (8 golova), Taiba Dizdarević (2 gola). Trener Fuad Mahmutović, pomoćni trener Veliša Smoljić, službeni Senad Ohran i Muamer Zukić.

Naredne sedmice nas očekuje EHF pauza, vikend poslije putujemo viceprvaku BIH, ekipi Hadžića koja u prva dva kola ima dvije odlične pobjede protiv Ljubuškog i Borca. Nakon ove utakmice dolazi nešto lakši raspored i utakmice u kojima ćemo tražit svoju šansu za osvajanje prvih bodova.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti