3.6 C
Gornji Vakuf
Petak, 19. Aprila 2024.

Pahuljice protiv Zrinjskog ostvarile prvu premijerligašku pobjedu

U Subotu 15.10.2002.godine dugo najavljivana utakmica protiv Zrinjskog odigrana je u nikad tužnijoj atmosferi. Dan prije utakmice na bolji svijet preselio je Semir Demirović, dugogodišnji sekretar MRK SLOGA, tri sata prije utakmice održana je Dženaza, dok je naša Dalila na dan utakmice imala smrtni slučaj u porodici ali je ipak izrazila želju da nastupi. Zbog svega navedenog svi naši planovi oko organizacije ove utakmice pali su u vodu. Zagrijavanje je izvršeno bez puštanja muzike a utakmica je počela učenjem Fatihe i minutom šutnje kao posljednji pozdrav za rahmetli Semira.

Na terenu odlična utakmica na nivou Premijer lige. Naše djevojke zbog cijele situacija koja nas je zadesila a i zbog važnosti utakmice, istu slabo otvaraju, nakon početne igre gol za gol ekipa Zrinjskog je pojačala tempo i u 20. minuti imala vodstvom od 4 gola razlike. Nakon time outa naša ekipa igra znatno bolje,u pet minuta pravi seriju 4:0 i u 25. minuti imamo neriješen rezultat. U završnici prvog dijela bolje se snalaze gošće i poluvrijeme završava 10:11 u korist Zrinjskog.

Drugo poluvrijeme utakmice ponovo bolje otvaraju gošće. Jednostavno u napadu nam ništa nije polazilo za rukom. U 44. minuti gošće imaju ponovo prednost od 4 gola razlike. Kada se činilo da ćemo izgubit utakmicu koja je vrlo bitna, dolazi do velikog preokreta. Uz fizičkuu snagu koju ekipa ima i najbolju publiku na svijetu do kraja utakmice pravimo fantastičnu seriju 14:3 i dolazimo do sjajne pobjede rezultatom 28:22.

Za ŽRK SLOGA nastupile su:Lamija Ljubunčić, Larisa Burko (5 golova), Hadžiabulić Sarah (5 golova), Milanović Edina, Iman Imamović, Ema Jareb (5 golova), Aida Abazović, Dalila Abazović (1 gol), Šejla Kasumović, Amina Delić, Naida Milanović (15 odbrana), Sajra Vele(1 gol), Zahida Zajmović (4 gola), Irma Milanović, Jasmina Osmanović (7 golova), Taiba Dizdarević. Trener Fuad Mahmutović, pomoćni trener Veliša Smoljić, službeni Senad Ohran i Muamer Zukić.
Ovu sjajnu pobjedu poklanjamo našim navijačima koji su došli u velikom broju i pokazali da Gornji Vakuf – Uskoplje živi za svoju djecu.

Naredno kolo gostujemo u Brčkom, protivnik je preiskusna ekipa Jedinstva. Bez obzira na sve na ovu utakmicu nećemo ići sa bijelom zastavom. Uskoro najava utakmice.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti