10.2 C
Gornji Vakuf
Četvrtak, 25. Aprila 2024.

Prvi gostujući bodovi rukometaša Sloge

[ Seniori ] MRK Sloga – RK Briješće 30:30 ( 14:13 )

Prvi bod sa gostovanja naši momci donose iz Sarajeva gdje su jučer u okviru 4. Kola Prve Lige FBiH odigrali utakmicu sa RK Briješće. Naša ekipa je pružila dobar otpor domaćinu i cijelim tokom utakmice bila u rezultatskom egalu. Nažalost, mnogo tehničkih grešaka i promašenih zicera koštali su nas pobjede od koje su nas dijelile sekunde ali možemo reći da smo zadovoljni i sa ovim bodom. Najefikasniji u našoj ekipi bio je Čaluk sa 7 golova. Nevistić i Halebić po 5, Boškić, Delić i Šenda Luka su dodali po 3 gola, Hadžić 2, Pokvić i Sadiković 1 gol. Ponovo je na golu odličan bio Agić sa 14 uspješnih intervencija.

Sljedeću utakmicu igramo protiv RK Čapljina a ona je na rasporedu u NEDJELJU, 23.10.2022g. u 17:00h. Više o toj utakmici u narednim danima.

[ Omladinci ] MRK Sloga – RK Briješće 17:17

Jučer su nakon seniorske utakmice na parket izašli omladinci Sloge i Briješća i odigrali prijateljski susret a ni na ovoj utakmici nismo dobili pobjednika. Krajnji rezultat glasio je 17:17 a naši dječaci su svi dobili priliku da upišu svoje minute u ovom susretu. Moramo napomenuti da pet dječaka iz ove ekipe trenutno trenira sa Seniorskim timom te će u nekim narednim utakmicama sigurno ubilježiti svoje prve minute za voljeni klub.

Ovom prilikom želimo čestitati i zahvaliti se domaćinu na organizaciji utakmica i dočeku naše ekipe. Vidimo se u Vakufu!

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti