- Reklame -
Naslovnica Gornji Vakuf-Uskoplje Sport Premijer liga BiH za rukometašice: ŽRK Sloga – RK Izviđač

Premijer liga BiH za rukometašice: ŽRK Sloga – RK Izviđač

Nastavljamo BH Telecom Premijer ligu BiH, u goste nam stiže Izviđač.

Nakon dvosedmične reprezentativne pauze nastavlja se ženska BH Telecom Premijer liga BIH. U šestom kolu naše pahuljice odmjerit će snagu protiv odlične ekipe Izviđača iz Ljubuškog.

Kako u muškom tako i u ženskom rukometu Ljubuški je uvijek u samom vrhu našeg rukometa. Odlična ekipa, iskustvo i mladost spojeno je u ekipu koja definitivno može pobjediti svaku ekipu u našoj zemlji. Dokaz tome je i posljednja utakmica kada su na domaćem terenu savladali ekipu Borca iz Banja Luke.

Ovo će bit naša prva međusobna službena utakmica, međutim naša publika je već imala priliku da gleda ovu ekipu na posljednjem Đurinom turniru kada smo izgubili desetak razlike. U ekipi Izviđača igra nekoliko vrhunskih rukometašica, a izdvaja se bekovski trojac Ana Petrović, Elena Cipetić i Anđela Boras.

Sigurno ćemo učiniti sve da ovo bude drugačija utakmica od one turnirske,  zreliji smo za pet premijerligaških utakmica, igramo pred najboljom publikom u državi i sigurni smo da će naša pahuljice ostavit posljednji atom snage kako bi se na adekvatan način suprostavili favorizovanom protivniku.

Utakmica se igra u Subotu 12.11.2022.god od 19:00h u Sportskoj dvorani Gornji Vakuf – Uskoplje.

Pozivamo sve ljubitelje rukometa u našem gradu a i šire da dođu u dvoranu i ponovo daju podršku našim mladim pahuljicama.

Exit mobile version