9.7 C
Gornji Vakuf
Četvrtak, 28. Marta 2024.

Nove investicije najvećeg domaćeg investitora

Domaći trgovački lanac Bingo ulazi u završnu fazu radova na izgradnji iopremanju modernog logističko-distributivnog centra u Sarajevu, koji će koštati više od 40 miliona KM. Ukupna površina novog objekta od preko27.000 m2, jednaka je veličini četiri fudbalska stadiona, što ga čini jednim od najvećih distributivnih centara u regiji. U njegovoj  izgradnji angažovano je preko 30 domaćih izvođača radova. 

Skladišnu mehanizaciju, transportna vozila i ostalu prateću logističku strukturu će koristiti ukupno 296 uposlenika, koliko će ih biti do kraja 2025. godine, kada je planirana puna iskorištenost projektovanih kapaciteta.

Centar će postaviti nove standarde u brzini distribucije, što će za krajnje kupce značiti dovoljne količine i garantovanu svježinu voća i povrća. Predviđena je i izgradnja i namjenskih komora sa kontroliranom temperaturom za potrebe skladištenja svježeg voća i povrća, kao i duboko zamrznutih proizvoda.

Prostorni kapacitet optimalno je iskorišten, i u skladu sa standardima distributivnih skladišta trgovačkih lanaca u Evropi i regiji.

Logističkim procesima će se upravljati s interno razvijenim softwerima,namjenski projektovanim za specifičnosti skladišnih i transportnih procesa unutar Bingo lanca opskrbe, a u skladu sa svim standardima unutar ove poslovne oblasti djelovanja.

Otvorenje centra planirano je početkom 2023. godine. Ovim projektom, Bingo će osigurati kontinuitet brze opskrbe svojih skoro 230 maloprodajnih objekata u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti