- Reklame -
Naslovnica Gornji Vakuf-Uskoplje Sport Premijer futsal liga BiH: MNK Sloga WWIN – FC Mostar SG

Premijer futsal liga BiH: MNK Sloga WWIN – FC Mostar SG

Utakmice u kojima višestruki prvak Bosne i Hercegovine dolazi u Gornji Vakuf su praznik futsala za sve ljubitelje ove igre u srednjoj Bosni. Sa posebnom emocijom se čeka dan kad će naši momci iz srednje Bosne na megdan najboljoj ekipi u državi godinama unazad.

Bilal, Nera, Aladža, Boba, Gosto, Suton, Kalajdžić, su dobro poznata imena i onima koji površno prate futsal, imena od kojih se očekuju majstorije, potezi i golovi za pamćenje. Kad takva ekipa i majstori dolaze očekuje se svakako i eventualni skalp koji će prirediti ponosni momci iz srednje Bosne, za koje znamo da neće izaći sa bijelom zastavom i da će se baciti za svaku loptu na glavu da bi ponosno predstavili sebe i naš kraj, te uveselili mnogobrojnu publiku.

Ako gore navedenim imenima dodamo i golmana reprezentacije Irana, te četiri pojačanja u zimskom periodu, među kojima je i Duje Medak koji dolazi iz Hrvatske a koji od ovog kola ima pravo nastupa, možemo slobodno reći da Mostar SG ima daleko najsnažniji i najširi roster u državi. Od novajlija tu su još Vedad Salčin koji je u nedostatku prvih zvijezda ekipe postigao tri pogotka protiv Doboja u prošlom kolu, dok je iz Konjica stigao Meldin Podrug. Pored ovog trojca iz Doboja je stigao super talentovani Srđan Ćatić kojeg je naša publika mogla vidjeti već prije par dana u utakmici juniorske Premijer lige.

U našoj ekipi nedostajat će Petak koji je dobio sumnjiv crveni karton u prošlom kolu. Ono što nas ohrabruje jeste odlična igra bez Petaka u drugom poluvremenu protiv Hercegovine, kada su svi momci dali još više od sebe da bi nadoknadili taj veliki nedostatak. Znamo da će i ovaj put biti tako i da će nošeni podrškom sa tribina dati posljednji atom snage da savladaju Mostarce. Zukan je ušao u formu i u prva dva kola nastavka postigao pet pogodaka te potvrdio da je povreda prošlost i da se vraća u formu iz prošlih godina.

Ko će se pridružiti Zukanu u golovima, da li ćemo uspjeti napraviti senzaciju protiv Golijata ili će ipak Gerini momci potvrditi klasu i u ovom susretu,  saznat ćemo u subotu od 19 časova. 

Budi dio pozitivne priče, zauzmi mjesto na tribini, podrži momke iz srednje Bosne, i u duhu fair playa ispišimo još jednu stranicu Slogine historije.

Exit mobile version