- Reklame -
Naslovnica Vijesti Gornji Vakuf-Uskoplje FOTO: Uživajte u rijetkom prizoru snijega i sunca na jednoj od najljepših...

FOTO: Uživajte u rijetkom prizoru snijega i sunca na jednoj od najljepših planina u BiH

Foto: M.Š.

Planina Vranica, jedna od najljepših planina u Bosni i Hercegovini, trenutno je okovana snijegom. Iako nam se bliži zvanični završetak zime, na Vranici je snijeg još uvijek.

Ipak, to nije spriječilo brojne planinare da posjete ovaj prelijepi kraj. Oni hrabriji su se uputili na staze i uživali u prelijepom pogledu koji se pruža sa Vranice.

Sunce koje je ovih dana izuzetno toplo, stvara predivan kontrast između bijelog snijega i plavog neba. Mnogima je ovo prilika za fotografisanje i stvaranje uspomena koje će pamtiti cijeli život.

Ipak, upozoravaju se svi posjetioci da se pridržavaju pravila planinarenja, da ne idu sami na planinu i da se dobro obuku. Bezbjednost je na prvom mjestu.

Planina Vranica oduvijek je bila omiljena destinacija ljubitelja prirode i planinarenja, a ovakvi prizori samo su potvrda da je to mjesto koje nikad neće izgubiti svoju čar.

Uprkos tome što se nalazi na visini od 2.112 metara, Vranica je relativno dostupna. Postoji nekoliko staza za planinarenje, a najpopularnije su staza od Gornjeg Vakufa-Uskoplja i staza od sela Vrse do planinarskog doma Rosinj.

Naš neumorni ljubitelji ove planine su i ovog vikenda bila na najvećem vrhu Vranice Nadkrstacu i za nas zabilježili prelijepe fotografije.

Exit mobile version