17.1 C
Gornji Vakuf
Petak, 29. Marta 2024.

Učenica MSŠ ‘Gornji Vakuf’, Armina Filan, osvojila treće mjesto na Kantonalnom takmičenju iz matematike

Armina Filan, učenica drugog razreda gimnazije u Mješovitoj srednjoj školi “Gornji Vakuf”, osvojila je treće mjesto na Kantonalnom takmičenju iz matematike. Takmičenje je održano protekle subote u Fojnici, a Arminin mentor je profesorica Hazima Brzika.

Armina se na takmičenju iz matematike istakla svojim znanjem i sposobnostima te je uspjela osvojiti treće mjesto. Ovo je izvanredan uspjeh, pogotovo ako se uzme u obzir da je riječ o učenici drugog razreda. Njen rezultat dokaz je truda i predanosti koju je uložila u učenje i pripremu za takmičenje.

Mješovita srednja škola “Gornji Vakuf” također se može pohvaliti uspjehom, osvojivši treće mjesto u konkurenciji drugih razreda i ukupno šesto mjesto od dvanaest škola koje su učestvovale na takmičenju.

Profesorica Hazima Brzika, koja je bila mentor Armini, izrazila je zadovoljstvo uspjehom svoje učenice. Istakla je da je Armina bila izuzetno motivirana za učenje i spremna da preuzme inicijativu u svojoj edukaciji. Profesorica Brzika je također naglasila da je podrška i angažman roditelja također bio ključni faktor u postizanju ovog značajnog uspjeha.

Ovaj uspjeh Armine Filan i Mješovite srednje škole “Gornji Vakuf” pokazuje da se trud, predanost i motivacija uvijek isplate. Armina i njen mentor, profesorica Brzika, zaslužuju čestitke za ovaj veliki uspjeh, a Mješovita srednja škola “Gornji Vakuf” može biti ponosna na svoje učenike i nastavnike.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti