- Reklame -
Naslovnica Vijesti Gornji Vakuf-Uskoplje FOTO: Učenici i zaposlenici obilježili Dan Mješovite srednje škole „Gornji Vakuf“

FOTO: Učenici i zaposlenici obilježili Dan Mješovite srednje škole „Gornji Vakuf“

Foto: Husein Šljivo

Početak maja tradicionalno pripada obilježavanju Dana škole Mješovite srednje škole „Gornji Vakuf“. Sjećajući se žrtve koju su branioci dali da bi danas imali priliku odrastati i obrazovati se u slobodi, učenici su zajedno sa svojim profesorima nakon šetnje Gradskom ulicom odali počasti ukopanim u Centralnom šehidskom mezarju u Gornjem Vakufu-Uskoplju.

U školskoj multimedijalnoj sali priređen je program koji su učenici spremali na školskim sekcijama tokom ove školske godine. Tako su svoje tačke izveli dramska, folklorna i recitatorska sekcija, a prisutne je sa dvije muzičke numere počastila solistkinja Samra Sušić uz muzičku pratnju profesora Almira Vrebe.

Direktorica škole Selvedina Begović je uručila diplome učenicima koji su ostvarili najbolje rezultate na školskim takmičenjima iz: matematike, fizike, engleskog jezika, informatike, vjeronauke, te na školskim turnirima u malom nogometu, odbojci i šahu.

Exit mobile version