13.3 C
Gornji Vakuf
Petak, 27. Septembra 2024.

Jedan za sve, Esmin Hajdarević za Gornji Vakuf-Uskoplje

Esmin Hajdarević je kandidat za načelnika općine Gornji Vakuf-Uskoplje na predstojećim lokalnim izborima, ispred Stranke demokratske akcije (SDA).

Rođen je 24.aprila 1989. godine. Osnovnu i srednju školu je završio u Gornjem Vakufu-Uskoplju, nakon čega je svoje obrazovanje nastavio na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, na kojem je diplomirao, te magistrirao u području računovodstva i finansijskogmenadžmenta, i tako stekao zvanje magistar ekonomije.

Paralelno se usavršavao i na Šumarskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, te diplomirao na smjeru Šumarstva. Svoje usavršavanje je nastavio na magistarskom studiju, smjer- upravljanje šumskim resursima na prirodnim osnovama.

Karijeru je započeo 2013.godine u Šumariji Gornji Vakuf-Uskoplje, gdje je stekao prvo iskustvo u administraciji, a nakon toga je radio i u ŠPD-u “Srednjobosanske šume” d.o.o., obavljajući poslove referenta za uzgoj i zaštitu šuma.

Od 2018.godine zaposlen je u Ministarstvu privrede Srednjobosanskog kantona, gdje nastavlja graditi svoju profesionalnu karijeru. Hajdarević je obavljao poslove na različitim funkcijama, počevši kao viši stručni saradnik za energetske i druge projekte, a nakon toga i kao šef Odsjeka za energiju, gdje je rukovodio ključnim projektima kao što je, između ostalog i planiranje gasifikacije Srednjobosanskog kantona. Tokom svog angažmana, istakao se svojim strateškim pristupom u planiranju energetske politike kantona, kao i u modernizaciji procesa proizvodnje, te u oblasti javnih nabavki. Također, obavljao je i funkciju pomoćnika ministra u sektoru industrije, poduzetništva, obrta i rada, gdje je imao priliku da aktivno učestvuje u kreiranju i sprovođenju programa podrške privredi Srednjobosanskog kantona.

Član je Upravnog odbora JU Dom zdravlja Gornji Vakuf-Uskoplje od 2021. godine.

Kao savjetnik općinskog načelnika općine Gornji Vakuf-Uskoplje aktivno je učestvovao u ostvarivanju zajedničkih interesa stanovnika općine Gornji Vakuf-Uskoplje.

Obavljao je i funkciju potpredsjednika stranke općinske organizacije Gornji Vakuf-Uskoplje, a svojim radom i zalaganjem svakodnevno demonstrira posvećenost političkom angažmanu i unapređenju političke scene na području općine Gornji Vakuf-Uskoplje.

Oženjen je i otac jednog djeteta.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti