Ubjedljiva pobjeda rukometašica Sloge na otvaranju polusezone

Ubjedljiva pobjeda rukometašica Sloge na otvaranju polusezone

By / Sport / četvrtak, 12 Mart 2020 07:44

Nakon tačno 108 dana rukometašice Sloge sinoć su se vratile na teren. U prvoj utakmici nastavka sezone u gostima im je bila ekipa Lokomotive iz Mostara, a Sloga je ubjedljivu pobjedu rezultatom 36:22.

U ovu utakmicu Sloga je ušla bez bolesne Ismihane, povrijeđene Amne i sa Dalilom koja je zadnji tri dana bila bolesna. Na svu sreću ovi nedostaci se nisu osjetili na terenu. Početak utakmice bio je nervozan za naše pahuljice, razlog tome je sigurno velika pauza i nedostatak utakmica. Kako je vrijeme odmicalo, tako je naša igra bila ljepša i tečnija.

Što se tiče pojedinačne statistike Dalila Abazović je postigla 8 golova, sjajno je pratila Amina Hadžibdić sa 6 golova, čak 4 igračica postigle su po 4 gola Ema Jareb, Zahida Zajmović, Aida Abazović i Larisa Burko, Edina Milanoviće postigla je 3 gola, Amina Duratbegović pogodila je 2 puta, a 1 gol postigla je Elna Gudić. Golmanski trojac Elma Seferović, Naida i Irma Milanović večeras su odradile odličan posao. Još su nastupale Irma Šeketa, Alma Gvozden i Almina Šehić.

Ovom pobjedom došli smo na dva boda lideru prvenstva ekipi Hrasnice. Već sad možemo reći da će ovo bit jedna od najinteresantniji sezona Prve lige FBIH za žene jer se četiri ekipe ravnopravno bore za ulazak u viši rang.

Naredna utakmica je u nedjelju na gostovanju u Bihaću.

Prije samog početka susreta uprava Sloge je uručila zahvalnicu Edisi Bušatlić, dugogodišnjoj članici kluba, koja sada nastupa za Lokomotivu.

Autor

Uredništvo

Uredništvo

gornjivakuf-x.com

Please publish modules in offcanvas position.