- Reklame -
Naslovnica Gornji Vakuf-Uskoplje Sport FOTO: U Gornjem Vakufu – Uskoplju sve spremno za Državno prvenstvo u...

FOTO: U Gornjem Vakufu – Uskoplju sve spremno za Državno prvenstvo u karateu

Foto: Aid Gafić i Ilijaz Skeho

Danas je u JU ‘Centar za obrazovanje i kulturu’ Gornji Vakuf – Uskoplje održana konferencija za štampu povodom 18. Državnog prvenstva Bosne i Hercegovine u karateu za kadete, juniore i ‘U-21’.

Prvenstvo će se održati 28. i 29. maja u sportskoj sali O.Š. ‘ Uskoplje’ u Gornjem Vakufu – Uskoplju. Početak takmičenja je u subotu, 28.5. u 12:00 sati, a ceremonija otvaranja manifestacije će se održati dan kasnije u 11:00 sati.

Organizatori očekuju da na ovom prvenstvu učešće uzme oko 60 karate klubova iz cijele države, sa oko 650 takmičara.

Generalni sponzor 18. Državnog prvenstva Bosne i Hercegovine u karateu za kadete, juniore i ‘U-21’ je općina Gornji Vakuf – Uskoplje, a supokrovitelj Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta SBK.

Ukupni troškovi takmičenja iznose oko 16 000 KM. Neke karate ekipe (Goražde, Bihać, Tuzla) će prenoćiti u našem gradu, te su procjene da će u noći sa subote na nedjelju u Gornjem Vakufu – Uskoplju svoje prenoćište pronaći oko 100 takmičara, trenera i sudija.

Web portal gornjivakuf-x.com je medijski pokrovitelj ove manifestacije, te na našim stranicama očekujte ekskluzivne izvještaje sa fotografijama, posebno takmičara našeg KK ‘Sloga’, kojima želimo mnogo sreće i pregršt medalja.

{joomplucat:178 limit=8|columns=4|ordering=random}

Exit mobile version