- Reklame -

O nama

Web portal GornjiVakuf-x.com (kasnije GornjiVakuf.com) je osnovao Aid Gafić, pravnik iz Gornjeg Vakufa, 13.09.2010.godine. Ubrzo mu se na ovom projektu pridružio prijatelj, diplomirani ekonomista Ilijaz Skeho. Njih dvojica su od tada do danas bili i ostali nosioci ovog projekta. Sva tehnička rješenja na web portalu implementirao je upravo Aid Gafić, a njih dvojica skupa čine uredništvo web portala GornjiVakuf-x.com (kasnije GornjiVakuf.com) Od prvog dana do danas to je nezavisni news portal u 100% vlasništvu njegovih autora. Njihov rad je vrlo brzo primijećen te su postali dopisnici dnevnih novina Dnevni avaz, tako da su godinama uređivali web portal GornjiVakuf-x.com (GornjiVakuf.com) i radili kao dopisnici najtiražnijih bosanskohercegovačkih novina Dnevni avaz.

Portal postoji kao projekt grupe građana iz Gornjeg Vakufa, koja na volonterskoj osnovi nastoji da blagovremeno informiše o događanjima sa područja Gornjeg Vakufa.

Sve troškove održavanja portala, kao i nabavke opreme za rad, snose autori iz svojih džepova, te manji dio od skromih reklama lokalnih biznismena.

GornjiVakuf-x.com nema obavezu objavljivanja niti jednog članka, ali ćemo nastojati da objavimo sve ono što smatramo bitnim za naše čitaoce.

GornjiVakuf-x.com NE OBJAVLJUJE najave događaja, osim humanitarnih. Za objavu bilo koje druge najave, poziva itd., javite se na mail: info@gornjivakuf-x.com radi dogovora oko cijene.

Strogo je zabranjeno preuzimanje tekstova, fotografija ili drugog sadržaja bez navođenja web portala GornjiVakuf-x.com kao izvora, odnosno postavljanja direktnog linka do orginalnog sadržaja na GornjiVakuf-x.com.

Krajem marta i početkom aprila 2013. godine web portal je postao dio Udruženja za informisanje X MEDIA Gornji Vakuf-Uskoplje.

Od oktobra 2019. godine web stranica funkcioniše na novoj domeni www.gornjivakuf.com.

Exit mobile version