- Reklame -
Naslovnica Vijesti Gornji Vakuf-Uskoplje Skoro svi putevi na području općine Gornji Vakuf su deblokirani

Skoro svi putevi na području općine Gornji Vakuf su deblokirani

Foto: GornjiVakuf-x.com

Gornji Vakuf nakon sedam dana danonoćnog rada na terenu u otklanjanju snijega ima prohodne puteve prema svim naseljima na području općine.

Kako je za portal GornjiVakuf-x.com rekao načelnik općine Gornji Vakuf-Uskoplje Sead Čaušević, nakon sedam dana danonoćnog rada na terenu, skoro svi putevi prema naseljenim mjestima na području općine su deblokirani. Još je ostalo u nekoliko zaseoka da se probiju putevi čime bi svi putevi trebali biti potpuno deblokirani. Jedan od zaseoka koji nije prohodan je Hindići u mjestu Bojska. Pored Hindića, na deblokadu čekaju Mladići i Smrčevice.

„I dalje ćemo nastaviti da čistimo snijeg istim intenzitetom. Velika visina snijega , brojni snježni nanosi sa visinom i do nekoliko metara, temperature i do -20 stepeni, pucanje lanaca na mašinama i još mnogi drugi problemi znatno su otežavali i usporavali rad na terenu. Velikim naporima ljudi na terenu uspjeli smo da deblokiramo skoro sva mjesta na području općine“ – ističe načelnik Sead Čaušević.

Danas je u zgradi općine održan i sastanak sa predstavnicima preduzeća koji su angažovani na terenu da čiste snijeg. S obzirom da su metereolozi najavili nove padavine, na sastanku je dogovoreno da svako preduzeće koje radi na čišćenju snijega dobije jednog od privatnika sa svojim mašinama kako bi pomogao prilikom čišćenja puteva.

Exit mobile version