- Reklame -
Naslovnica Vijesti Gornji Vakuf-Uskoplje FOTO: Fikret Hodžić u Gornjem Vakufu promovisao knjigu ‘I ja sam iz...

FOTO: Fikret Hodžić u Gornjem Vakufu promovisao knjigu ‘I ja sam iz Srebrenice’

Foto: Aid Gafić

Neviđeno interesovanje za promociju jedne knjige u Gornjem Vakufu izazvao je Fikret Hodžić sa svojom knjigom „I ja sam iz Srebrenice“.

Promotor Enes Omerović je izrazio oduševljenje Fikretovom knjigom, posebno njegovim poimanjem odnosa čovjeka i vjere, te željom da sačuva od zaborava dešavanja u Srebrenici tokom rata.

Sam autor knjige ističe da je naslov „I ja sam iz Srebernice“ odabrao jer želi poslati poruku da Srebrenica nije ubijena, da to nije „mjesto nena koje svakog jedanaestog jula oplakuju svoje najmilije“, već Srebrenica i pored svih zločina nastavlja da živi. Govoreći o motivima za pisanje knjige, Fikret svog rahmetli oca izdvajaju kao ključni motiv. Zbog toga se na kraju knjige nalazi fotografija šehidskog nišana, ali bez imena, jer Fikret zajedno sa bratom i majkom i dalje traga za posmrtnim ostacima svoga oca.

Fikret Hodžić je sa Gornjevakufljanima podijelio svoju tešku životnu priču, koja nije isključivo vezana za Srebrenicu, te istakao da se nada da će mladi ljudi upravo u njemu, odnosno njegovoj knjizi pronaći motiv, ideje i put za prevazilaženje svih poteškoća na koje naiđu tokom života.

Na kraju druženja, dobri domaćini iz Gornjeg Vakufa su Fikretu poklonili određene poklone te mu na taj način prvi čestitali rođendan koji mu je za tri dana.

Promocija knjige „I ja sam iz Srebrenice“ je organizovao Centar za obrazovanje i kulturu u sklopu obilježavanja Dana Općine Gornji Vakuf-Uskoplje.

{s}fikret24913{/s}

Exit mobile version