Naslovnica Vijesti Gornji Vakuf-Uskoplje FOTO: Mladi Gornjeg Vakufa-Uskoplja kreću u akciju

FOTO: Mladi Gornjeg Vakufa-Uskoplja kreću u akciju

Foto: Emir Kico

Danas je u sali Općine Gornji Vakuf-Uskoplje održan inovacijski turnir u sklopu Zone društvenog poduzetništva. Bila je to prilika da mladi iz ove općine pokažu svoje kapacitete i osvoje sredstva za realizaciju projekata u lokalnim sredinama.

Osam grupa sa po pet članova je pripremilo i prezentovalo svoje projekte koji su oduševili članove Odbora omladinske banke Gornji Vakuf-Uskoplje. Za njihove projekta Omladinska banka Gornji Vakuf-Uskoplje je obezbjedila 14.500 KM, a minimalno toliki iznos će biti doprinos iz lokalne zajednice, te će na taj način u ovoj godini mladi realizovati osam projekata vrijednosti oko 30.000 KM.

Koordinator Omladinske banke Aid Gafić izrazio je zadovoljstvo radom mladih: „Danas smo skupa sa mladima iz naše općine uradili odličan posao, ali to je tek pola puta. Mladi će sada krenuti u implementaciju svojih projekata koji će donijeti konkretne i mjerljive rezultate na kraju godine. Posebno mi je drago da imamo projekte iz više naselja, od Voljevca, Uzričja, preko Grnice i Bistrice. Naravno, tu su i projekti iz grada, a imamo jedan projekt čak na planini Radovan.“

Kompletnu logističku podršku današnjem događaju pružila je Fondacija Mozaik.

{s}obl9615{/s}

Exit mobile version