Naslovnica Gornji Vakuf-Uskoplje Sport FOTO: Sloga sve bolja, pregažen Dobrinjac

FOTO: Sloga sve bolja, pregažen Dobrinjac

Foto: Aid Gafić

Odličnu prvenstvenu utakmicu, večeras su u Bugojno odigrali rukometaši Sloge i Dobrinjca. Konačan rezultat susreta 33:24 (14:10).

Bio je to susret u kom pobjeda ekipe iz Gornjeg Vakufa niti jednom nije došla u pitanje. Na golu Sloge je briljirao Alen Čaber, koji je do ludila dovodio gostujuće igrače. Tako je Dobrinjac prvi pogodak postigao tek u devetoj minuti.

Ekipa Fuada Mahmutovića u ovaj susret je ušla bez najboljeg igrača lige Irhada Ohrana, ali sa povratnicima u ekipu Emirom Karahodžićem i Mesudom Pokvićem, koji su uz Armana Ljutića bili nosioci igre u ovom susretu.

Po sedam pogodaka kod Sloge postigli su Emir Karahodžić i Arman Ljutić, dok je šest golova zabio Mesud Pokvić. Po tri pogotka dali su Anes Džemat, Abid Karamustafić i Amir Bostan. Kapiten Ervin Dedić je dao dva pogotka, a Armin Sofić i Haris Hozić su se po jednom upisali među strijelce.

Bolji od ostalih kod Dobrinjca bio je Muhamed Čavčić sa sedam golova, a na golu je zapažen bio još jedan momak iz Gornjeg Vakufa, Enes Husak.

Naredno kolo Sloga gostuje kod ekipe Izviđača, dok u šestom kolu igra derbi sa Iskrom.

{s}sloga211015{/s}

Exit mobile version