Naslovnica Vijesti Gornji Vakuf-Uskoplje Saopštenje Vatrogasne jedinice Gornji Vakuf-Uskoplje

Saopštenje Vatrogasne jedinice Gornji Vakuf-Uskoplje

Foto: Arhiva/gornjivakuf-x.com

Obavještavaju se građani općine Gornji Vakuf-Uskoplje da je u proteklih nekoliko dana već prijavljeno nekoliko šumskih požara uzrokovanih paljenjem korova na njivama i drugim površinama. Takvi požari obično za posljedicu imaju veliku materijalnu štetu. Iz navedenog razloga apelujemo na građane da se uzdrže od takvih aktivnosti, a posebno u vrijeme jakog vjetra, u doba kada će požar ostati neprimijećen ili u blizini šumskih nasada i stambenih objekata.
Također, građani se upozoravaju da je za osobe koje paljenjem korova izazivaju opću opasnost za ljude i imovinu, kako je to predviđeno Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine, propisana kazna zatvora za ovo krivično djelo u trajanju od 3 mjeseca do 3 godine.

Molimo građane da uvaže naše apele i upozorenja, te da u slučaju da primjete požare što hitnije prijave Policijskoj stanici Gornji Vakuf-Uskoplje  na broj 122 ili službenicima Vatrogasne jedinice Općine Gornji Vakuf-Uskoplje na broj 123., stoji u saopštenju Civilne zaštite Općine Gornji Vakuf-Uskoplje, Vatrogasne jedinice Gornji Vakuf-Uskoplje.

Exit mobile version