- Reklame -
Naslovnica Vijesti Gornji Vakuf-Uskoplje Gornji Vakuf-Uskoplje: Jednokratna novčana pomoć za nezaposlene porodilje u iznosu od 300...

Gornji Vakuf-Uskoplje: Jednokratna novčana pomoć za nezaposlene porodilje u iznosu od 300 KM

I ove godine Općina Gornji Vakuf-Uskoplje dodjeljuje jednokratnu novčanu pomoć za nezaposlene porodilje. Naime, nezaposlene porodilje/majke novorođene djece, za djecu koja su rođena u 2018. godini, mogu podnijeti Zahtjev za jednokratnu pomoć predviđenu u Budžetu Općine Gornji Vakuf-Uskoplje za 2018. godinu, i tako ostvariti jednokratnu pomoć u iznosu od 300,00 KM.

Uz zahtjev potrebno je priložiti Izvod iz matične knjige rođenih za dijete, Uvjerenje poreske uprave da ne ostvaruje prihode na osnovu radnog odnosa za majku/porodilju ili potvrda sa Zavoda za zapošljavanje o nezaposlenosti, Žiro račun banke podnositelja Zahtjeva ili druge osobe po odobrenju podnositelja Zahtjeva.

Zahtjev se može podnijeti na protokol Općine Gornji Vakuf-Uskoplje, svakim radnim danom naslovljen na Načelnika Općine Gornji Vakuf-Uskoplje.

U 2017. godini uplaćena je jednokratna novčana pomoć za 104 nezaposlene porodilje u iznosu od po 200 KM. Ove godine taj iznos je povećan za 50 posto pa će nezaposlenim porodiljama biti isplaćivan iznos od po 300 KM jednokratno.

Exit mobile version