- Reklame -
Naslovnica Gornji Vakuf-Uskoplje Sport FOTO: U Gornjem Vakufu-Uskoplju srušen višestruki prvak BiH u rukometu

FOTO: U Gornjem Vakufu-Uskoplju srušen višestruki prvak BiH u rukometu

Nezaboravna rukometna noć u Gornjem Vakufu-Uskoplju. Pred dvije hiljada sjajnih navijača ekipa MRK Sloga je u četvrtfinalu Kupa BiH savladala RK Izviđač iz Ljubuškog sa 26:20, poluvrijeme 14:6.

Izviđač je prije ove utakmice bio apsolutni favorit, radi se o ekipi koja je učesnik Seha lige, koja je prvak BiH i bez premca u našoj državi kada je rukomet u pitanju.

Ipak, Rasim Demirović, legenda BH rukometa na klupi Sloge nije imao straha da svoje momke povede prema pobjedi. Sloga je tokom cijelog susreta dominirala, igrala sjajan rukomet u napadu, i jako čvrsto u odbrani uz večeras nevjerovatnog Miloša Močevića koji je činio čuda na golu gornjevakufske ekipe.

Malo iskustva i sportske sreće nedostajalo je večeras Slogi da upiše i ubjedljiviju pobjedu, sa barem osam golova razlike, ali i ova pobjeda je veličanstvena i jedna od najvećih u historiji kluba.

Do konačnog cilja i plasmana u polufinale nacionalnog kupa ostalo je gostovanje u Ljubuškom. Svi u Slogi znaju da ih čeka jako težak susret, ali večeras su svima pokazali da mogu proći veliki Izviđač.

Najefikasniji u Sgogi bio je Abdurahmanović sa osam golova, Biljaka je pogodio šest puta, Purić i Alibegović po četiri gola, Dedić dva gola, te po jedan Halebić i Ljutić. Miloš Močević je imao 18 odbrana.

Exit mobile version