- Reklame -
Naslovnica Vijesti Gornji Vakuf-Uskoplje Predavanje na temu: „Savremena tehnološka rješenja u uzgoju maline, sa fokusom na...

Predavanje na temu: „Savremena tehnološka rješenja u uzgoju maline, sa fokusom na aktuelne radove u zasadima“

Projekat USAID/Sweden FARMA II u Bosni i Hercegovini,u saradnji sa Udruženjem proizvođača maline ”Zdrava malina”-Gornji Vakuf-Uskoplje, vas poziva na predavanja i radionicu na temu „Savremena tehnološka rješenja u uzgoju maline, sa fokusom na aktuelne radove u zasadima“. Predavač je stručnjak dipl.ing.poljoprivrede Asad Jelešković.

Predavanje će se održati kako slijedi:

25.04.2019. godine (četvrtak),u  Jagnjid- Voljice  sa početkom 11.00h;

Edukacija je planirana na terenu u zasada maline kod Kemal Prijic.

Ovaj događaj je prilika da svi učesnici uključeni u proizvodnju, otkup, i plasman maline se upoznaju sa aktuelnostima i trendovima u savremenoj proizvodnji.

Rezultati ostvareni u proizvodnji i plasmanu jagodastog voća u proteklim godinama, prvenstveno kada je proizvodnja i plasman maline u pitanju,dovoljno govore o važnosti i uspješnosti ovekulture.

Upravo zbog svega navedenog, cilj edukacije i radionice je da okupi ključne aktere u proizvodnji, otkupu i plasmanu maline u BiH, prenese nova znanja neophodna za dalji rad na povećanju prinosa i kvaliteta, te unaprijedi proizvodnju rješavanjem eventualnih problema u proizvodnom procesu.

Exit mobile version