- Reklame -
Naslovnica Vijesti Gornji Vakuf-Uskoplje VIDEO: Zvaničnici SDP-a BiH iskazali podršku kandidatima ove stranke u Gornjem Vakufu-Uskoplju

VIDEO: Zvaničnici SDP-a BiH iskazali podršku kandidatima ove stranke u Gornjem Vakufu-Uskoplju

Nikšić: Predstojeći izbori su samo prvo poluvrijeme za potpuni politički preokret koji se očekuje u 2020.

Predstavnici užeg rukovodstva SDP-a BiH posjetili su danas Gornji Vakuf-Uskoplje, te se susreli sa kandidatima SDP-a za vijećnike u Općinskom vijeću i kandidatom za načelnika općine Gornji Vakuf-Uskoplje Besimom Ohranom.

Između ostalog, zvaničnici SDP-a su iskazali zadovoljstvo radom lokalne organizacije ove stranke. Oni su izrazili punu podršku svim kandidatima uz očekivanje da će ostvariti dobar rezultat na predstojećim izborima te da će novi načelnik Gornjeg Vakufa-Uskoplja, kao što to pokazuju sva istraživanja, biti Besim Ohran.

Lider SDP-a BiH Nermin Nikšić je kazao da se opća politička klima u BiH mjenja, te da su predstojeći izbori samo prvo poluvrijeme u utakmici za potpuni politički preokret u BiH, kada bi SDP BiH trebala postati vodeća stranka u našoj zemlji.

Potpredsjednik SDP-a Zuka Helez je naglasio da je za politički preokret i dobar rezultat ove stranke na ovim i na svim budućim izborima potreban konstantan, uporan i dosljedan rad na terenu.

Potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović je rekao da je SDP bezbroj puta pokazao da je jedina multietnička partija koja djeluje u svim dijelovima BiH.

Domaćini navedenog sastanka, predsjednik OO SDP Gornji Vakuf-Uskoplje Edin Gekić i kandidat ove stranke za načelnika općine Gornji Vakuf-Uskoplje Besim Ohran su zahvalili rukovodstvu SDP-a BiH na podršci, te obećali da će uraditi sve kako ne bi iznevjerili očekivanja u vezi rezultata predstojećih izbora.

Posjeta je okončana zajedničkom šetnjom cijelim gradom, te se na ovaj način poslala simbolična poruka o izgradnji pomirenja, zajedništva i saradnje kao ciljevima kojima SDP BiH stremi.

Exit mobile version