- Reklame -
Naslovnica Vijesti Gornji Vakuf-Uskoplje OO SDP Gornji Vakuf-Uskoplje: Sretan Dan nezavisnosti BiH

OO SDP Gornji Vakuf-Uskoplje: Sretan Dan nezavisnosti BiH

Poštovane sugrađanke/ni u ime OO SDP BiH Gornji Vakuf-Uskoplje i u svoje lično ime  upućujem Vam iskrene čestitke povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

BiH je svoju nezavisnost skupo platila dočekavši godine pod opsadom i blokadom, izložena masovnim i gnusnim zločinima protiv čovječnosti i genocidu. Podsjetimo se na ljude koji su na današnji dan, provog marta, uz patriotsku odluku, snagu, osjećaj izjasnili se da budu nezavisni kao njihova Bosna i Hercegovina. 

Iskreno se nadam da ćemo uz ponos, ljubav i podstrek, u današnjem vremenu i okolnostima, postupati državotvorno s ciljem očuvanja cjelovitosti i teritorijalnog integriteta države Bosne i Hercegovine, te da ćemo, s obzirom na postojeće stanje krize, blokada, inflacije i recesije, programima i mjerama poboljšali ambijent za privredni razvoj naše države, zaustaviti rast nezaposlenosti i doprinijeti očuvanju postojećih i otvaranju novih radnih mjesta, poboljšati status demobilisanih boraca, penzionera i radnika, graditi sigurnu i stabilnu jednu i jedinu Bosnu i Hercegovinu. 

Sa željom da se izgradimo u demokratski zrele i društveno odgovorne građane svjesne svojih državnih i nacionalnih datuma koje s vjerom u bolje sutra obilježavamo, želim Vam sretan 1.Mart, Dan nezavisnosti. Nek Vas dragi Bog čuva. 

Predsjednik

OO SDP BiH  Gornji Vakuf-Uskoplje 

Edin Gekić

Exit mobile version