- Reklame -
Naslovnica Vijesti Gornji Vakuf-Uskoplje Otkrijte tajnu “Pisma u lanenoj bluzi”: Novi roman Arifa Hadžiahmetovića

Otkrijte tajnu “Pisma u lanenoj bluzi”: Novi roman Arifa Hadžiahmetovića

Iz pera istaknutog gornjevakufskog pisca Arifa Hadžiahmetovića stiže novi roman “Pismo u lanenoj bluzi”. Ovo “predivno, bolno i poučno djelo” (Kenan Zekotić) nudi dubok uvid u ljudske sudbine i univerzalne teme poput empatije, nostalgije i sjećanja.

Hadžiahmetović, poznat po svom istančanom stilu pisanja i dubokom poznavanju ljudske prirode, u ovom romanu prati životni put dvojice braće blizanaca. Razdvojeni u ranoj dobi, Ahmed i Mujo (kasnije Velaga i Sabrija) suočavaju se s brojnim životnim izazovima. Njihova sudbina ih vodi kroz različita okruženja i životne situacije, dok se oni bore da pronađu svoje mjesto u svijetu.

Recenzent Kenan Zekotić ističe da je “Pismo u lanenoj bluzi” “jako zanimljiv” i “pun lijepog opisa”. Roman je “hronološki ispripovijedan” i nudi detaljan uvid u odrastanje braće, njihov rad, brak i obiteljski život. Zekotić predlaže da se roman pročita i analizira te da se o njemu napiše recenzija.

Osim što je roman dobar literarni rad, on je i značajan doprinos bosanskohercegovačkoj književnosti. Hadžiahmetović svojim djelima širi glas o svojoj domovini i njenim ljudima. Njegovi romani su pronašli svoje mjesto u eminentnim bibliotekama diljem svijeta, što je veliki uspjeh za njega i njegovu domovinu.

Exit mobile version