- Reklame -
Naslovnica Vijesti Gornji Vakuf-Uskoplje OO NiP Gornji Vakuf-Uskoplje: Saopštenje za javnost

OO NiP Gornji Vakuf-Uskoplje: Saopštenje za javnost

Dana 01.04.2024. godine ispred SDP Gornji Vakuf-Uskoplje i NiP Gornji Vakuf-Uskoplje uputili smo uvaženom Glavnom imamu Hidajet ef. Polovini i rukovodstvu MIZ Gornji Vakuf poziv za organizaciju sastanka probosanski orijentisanih predstavnika političkih stranaka i uglednih građana naše Općine.

Cilj sastanka je proširenje BH PATRIOTSKOG BLOKA koji će iznjedriti najkvalitetnijeg,  nezavisnog kandidata za načelnika na predstojećim Lokalnim izborima 2024. godine.

Crveni alarm odavno je upaljen u našoj općini te smatramo da nije vrijeme za tjeranje inata i dodatnih podjela. Naša obaveza je da svim građanima naše općine ponudimo nadu za bolju i prosperitetniju budućnost, a to možemo postići samo imenovanjem najkvalitetnijih kadrova u našoj općini.

Kako smo ranije u saopštenju objavili SDP i NIP su potpisali sporazum o zajedničkom nastupu na navedenim izborima u cilju ujedinjenja i ukrupnjavanja političke scene kako bi najsposobniji  preuzeli odgovorne pozicije u našem društvu i općini. U tom smislu, u ranije spomenutom pozivu upućenom cijenjenom Glavnom imamu i rukovodstu MIZ-a, želja nam je  uključiti i druge zainteresovane političke stranke i ugledne građane.

Do trenutka objave ovog saopštenja još uvijek nismo dobili odgovor od predstavnika MIZ-a a iskreno se nadamo da hoćemo, čime bi se jasno pokazalo da je rukovodstvo Islamske zajednice u našoj općini nezavisno te da ni u kom slučaju ne favorizuje bilo koju stranku i političku ličnost odnosno pojednica.

Narod i pravda OO Gornji Vakuf-Uskoplje

Exit mobile version