- Reklame -
Naslovnica Vijesti Gornji Vakuf-Uskoplje FOTO: Delila Osmanagić iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja otvorila prvu samostalnu izložbu u Mostaru

FOTO: Delila Osmanagić iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja otvorila prvu samostalnu izložbu u Mostaru

Foto: Preporod.info

U Centru za kulturu Grada Mostara, u utorak, 7. maja 2024. godine, zasjala je izložba “Horizonti uma”, čiji je domaćin bila 379. generacija maturanata i maturantica Karađoz-begove medrese. Ova izložba, koja je priređena u okviru manifestacije “Dani Karađoz-begove medrese”, predstavlja pravo umjetničko ostvarenje Delile Osmanagić, maturantice iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja.

Delila Osmanagić, članica Likovne sekcije škole, predstavila se publici sa svojom prvom samostalnom izložbom. Njena umjetnička vizija i talent su podržani i od strane prijatelja iz sekcije, čiji su radovi također bili izloženi.

Otvorenje izložbe je započelo obraćanjem mr. HFZ. Lejle Boškailo, profesorice u Karađoz-begovoj medresi i rukovoditeljice Likovne sekcije. Ona je izrazila svoje zadovoljstvo što je imala priliku pratiti umjetnički razvoj Delile Osmanagić, ističući značaj podrške koju škola pruža talentovanim učenicima.

Sama umjetnica, Delila Osmanagić, zahvalila se organizatorima, profesorici Lejli Boškailo, prijateljima, porodici i svima koji su je podržali na njenom umjetničkom putu. Ova izložba, kako je istakla, predstavlja njen pogled na svijet oko nas, prenesen kroz prizmu njenog uma i mašte.

Profesor Abdulhak Hadžimejlić, kaligraf i umjetnik i diplomant Karađoz-begove medrese, proglasio je izložbu otvorenom, ističući važnost ovog događaja za mladu umjetnicu i za školu koja je podržala njen razvoj. Delila Osmanagić nastavlja svoj rad na polju slikarstva, već osvojivši mnogobrojne nagrade na likovnim konkursima diljem Bosne i Hercegovine.

Ova izložba ne predstavlja samo umjetničko ostvarenje jedne mlade talentirane umjetnice, već i podsjetnik na podršku i njegovanje talenata koje pružaju obrazovne institucije poput Karađoz-begove medrese. Delila Osmanagić će zasigurno ostaviti svoj trag u svijetu umjetnosti, a njeni “Horizonti uma” će i dalje inspirirati i doticati srca publike.

Exit mobile version