- Reklame -
Naslovnica Vijesti Gornji Vakuf-Uskoplje Pomozimo izgradnju lifta za djecu sa posebnim potrebama u Gornjem Vakufu

Pomozimo izgradnju lifta za djecu sa posebnim potrebama u Gornjem Vakufu

Foto: Arhiv/GornjiVakuf-x.com

Osnovna škola „Gornji Vakuf“ je početkom 2012. godine počela sa realizacijom projekta „Izgradnja lifta za djecu sa posebnim potrebama“ koji se implementira u okviru projekta „Inkluzivne škole u zajednici“ u saradnji sa kantonalnim Ministarstvom obrazovanja, nauke, kulture i sporta i Save the children.

Naime, navedeni projekat je prepoznat od strane učenika, nastavnika i roditelja naše škole. Na nivou škole formiran je razvojni tim koji se sastoji od nastavnika iz predmetne i  razredne nastave, roditelja (predstavnika Vijeća roditelja), učenika (PAR grupa), direktora, pedagoga i privrednika sa područja naše općine.

U našoj školi imamo dva učenika koji nisu u mogućnosti kretati se iz jednog razreda u drugi (sa jednog sprata na drugi i obrnuto) te na taj način naši učenici, nastavnici i roditelji smatraju da je ovaj problem prioritetan i da se u skorom periodu treba riješiti.

Kroz projekat, škola će dobiti sredstva u iznosu od 4000 KM što nije dovoljno za realizaciju navedenog projekta (vrijednost projekta je oko 15 000 KM).

Ovim putem molimo sva pravna i fizička lica, vladine i nevladine organizacije i sve ljude koji su u mogućnosti pomoći ovaj projekat da uplate sredstva na račun:

Žiro račun Vijeća učenika:

Šifra banke  749226

Žiro račun banke  199-000-00000000-23

Broj štednog računa 5061110500

                                    980906

Ročnost 22 A'VISTA

Prezime i ime: Amra Čalkić Vijeće učenika Osnovne škole „Gornji Vakuf“

Exit mobile version