- Reklame -
Naslovnica Srednjobosanski kanton Sport FOTO: Ivona Baškard i Adnan Adilović najuspješniji sportisti SBK u 2012.godini

FOTO: Ivona Baškard i Adnan Adilović najuspješniji sportisti SBK u 2012.godini

Foto: Aid Gafić

U Travniku je okončana manifestacija Izbor najboljeg sportiste Kantona za 2012. godinu, a  najuspješniji sportaš Srednjobosanskog kantona je Adnan Adilović iz Karate kluba Travnik, dok je Ivona Baškard članica STK Bugojno najuspješnija sportiskinja. Adilović je do nagrade došao zahvaljujući trećem mjestu u dresu reprezentacije BiH na Europskom i Mediteranskom prvenstvu. S druge strane Baškardova je osvojila treće mjesto na Balkanskom prvenstvu u dresu reprezentacije.

Uručeno je gotovo trideset priznanja i zahvalnica pojedincima i sportskim kolektivima, od kojih izdvajamo nagradu za najuspješniju ekipu koja je pripala ekipi Motocross klub Vitez, a u ženskoj konkurenciji ekipi STK Bugojno. Najuspješnija ekipa u kategoriji sportista sa tjelesnim oštećenjem  je ekipa KSO Iskra Bugojno, dok je u pojedinačnoj konkurenciji nagradu odnio Ohran Nihad. Posebno priznanje je uručeno Larisi Cerić najuspješnijoj sportiskinji Bosne i Hercegovine u 2012.godini.

Od gornjevakufskih sportaša Muhamed Šumar član KK Sloga je dobio priznanje za vrhunske rezultate u 2012.godinu.

Uspješan organizator ovogodišnje manifestacije je bio Sportski savez SBK uz generalno pokroviteljstvo SECURITAS. Web portal GornjiVakuf-x.com bio je jedan od medijskih pokrovitelja. Sponzor našeg izvještavanja sa manifestacije je flashTEAM Gornji Vakuf.

{s}izborsportiste1213{/s}

Exit mobile version