Naslovnica Vijesti Gornji Vakuf-Uskoplje Saopštenje za javnost OO SDP Gornji Vakuf – Uskoplje

Saopštenje za javnost OO SDP Gornji Vakuf – Uskoplje

Izvor rijeke Kruščice (Foto: Arhiv/GornjiVakuf-x.com)

OO SDP GORNJI VAKUF-USKOPLJE na sjednici održanoj dana 09.08.2015 godine, razmatrao je problem vodosnadbijevanja gradske zone i oštro osudio nesposobnu dvadesetogodišnju koaliciju SDA i HDZ, na čelu sa njihovim načelnicima i direktorima vodovoda, koji nisu bilu u stanju riješiti problem vodosnadbijevanja, gdje u ljetnom periodu u toku državnih i vjerskih praznika stanovnici Gornjeg Vakufa-Uskoplja nemaju vode. Bruka i sramota da u 21.vijeku nemamo pitku vodu.

Gornji Vakuf-Uskoplje je grad koji leži na pet rijeka, a politička koalicija ležerno zanemaruje krucijalni problem stanovništva tj. snabdijevanja vode i na ovako bogatom kraju nisu u stanju riješiti ovaj problem, kao niti mnoge druge koji su od velikog značaja za naš grad. Ovo je još jedan dokaz nesposobne vlasti.

Pozivamo građane da oštro osude ovako nesposobno i bahato ponašanje direktora vodovoda, sestrinskih stranka SDA i HDZ, koje podržavaju i imenuju Upravni odbor i nesposobne direktore koji nas vode u propast. Pokretali smo razne inicijative preko kluba vijećnika SDP-a na OV i nismo dobili konkretne odgovore niti su ponudili moguća rješenja. Još jednom pozivamo građane da KAZNE NESPOSOBNOST I NERAD!

S poštovanjem,

OO SDP Gornji Vakuf-Uskoplje

SPONZORISANO

Exit mobile version