Naslovnica Vijesti Gornji Vakuf-Uskoplje FOTO: Gornjevakufska firma Rose-Wood pokrenula proizvodnju ekološkog peleta

FOTO: Gornjevakufska firma Rose-Wood pokrenula proizvodnju ekološkog peleta

Nova savremena hala u kojoj se odvija proces proizvodnje peleta

Nakon višegodišnje uspješne proizvodnje briketa proizvodno društvo Rose-wood d.o.o. Gornji Vakuf-Uskoplje ovih dana završio je montažu opreme i počelo probnu proizvodnju peleta od bukovog drveta, čime je uspješno realizovan još jedan značajn investicioni projekat vrijedan više miliona maraka. U prvoj fazi očekuje se godišnja proizvodnja 20.000 tona, a već u drugoj godini očekuje se proizvodnja 30.000 tona peleta.

Proizvodne pogone gradile su domaće firme, a savremena automatizirana oprema kupljena je u Švicarskoj i prilagođena za proizvodnju najkvalitetnijeg visokokaloričnog ekološkog peleta od bukve, koji zadovoljava zahtjevne evropske standarde. Proizvodnja ima FSC certifikat neophodan za izvoz na tržište Europske unije.

Pelet je pakovan u najlonske vreće od 15 kg.

Rose-wood d.o.o. je jedan od najznačajnijih proizvodnih kapaciteta na području općine Gornji Vakuf-Uskoplje, jedan je od lidera drvne industrije na području Srednje Bosne, a u proizvodnji bukve spada među vodeće izvoznike u Bosni i Hercegovini. Godišnje prerade 30.000 m3 trupaca bukve, proizvedu 12.000 m3 daske, 4.000 m3 masivnih ploča, 1.000 m3 dijelova za namještaj i namještaj u malim serijama. Cjelokupna proizvodnja namijenjena je izvozu, te se 98,6 posto proizvoda izvozi u Njamčku, Austriju, Švicarsku, Italiju i Egipat.

Od 1991. godine u Rose-woodu d.o.o. broj zaposlenih je povećan 17 puta, a prihodi od proizvodnje i prodaje, uglavnom u izvozu, veći su za 34 puta.

Kontakt informacije Rose-Wood d.o.o. Gornji Vakuf:

Adresa: Batuški lug bb, Gornji Vakuf-Uskoplje, Bosna i Hercegovina
Web adresa:
www.rosewood.ba
E-mail veleprodaja:
dzevad.h@rosewood.com.ba
Proizvodnja peleta:  060/313-9411
Služba veleprodaje: 030/270-531
Služba maloprodaje: 063/514-770

{s}rose19815{/s}

Exit mobile version