- Reklame -
Naslovnica Gornji Vakuf-Uskoplje Sport FOTO: Odigran prvi turnir u košarci ‘Mustafa Demirović – Mujo’

FOTO: Odigran prvi turnir u košarci ‘Mustafa Demirović – Mujo’

Foto: Semir Demirović

Prvi memorijalni turnir u uličnoj košarci pod nazivom “Mustafa Demirović – Mujo” održan je petog i šestog septembra 2015. na igralištu Bebara u Gornjem Vakufu. Organizatori turnira su bili momci i raja koja je igrala košarku sa rahmetli Mujom i koji su sve ono lijepo o košarci naučili od Demirovic Mustafe Muje.

Na turniru je učestvovalo 12 ekipa podijeljenih u dvije grupe. U grupa A su bili: Triple X Sarajevo, Mesnica Muminovic, KK Sloga, Gornji Vakuf, Sloga Mujcin Veterani, ATT, dok su grupu B činile ekipe Foto Studio Amir PVC Naita, Caffe Trend, Riva Dent, Optika Sunce, Frizerski Salon Aljo i SDP.

Nakon dva dana sjajne košarke, druženja, dobrih poteza i još bolje rap muzike dobili smo i prvog pobjednika ovog memorijalnog turnira, a to je ekipa Triple X Sarajevo, drugo mjesto zauzela je ekipa Stomatološka ordinacija Riva Dent, a treće mjesto ekipa Foto studio Amir PVC Naita. Za MVP igrača turnira proglašen je Kurić Mersudin iz ekipe Riva Dent, dok je najbolji mladi igrač Tomic Ante iz KK Sloga. U šutiranju trojki prvo mjesto je zauzeo Seferović Senad iz ekipe Mesnica Muminovic.

Organizator turnira i ovom prilikom zahvaljuje se Mirsadu Mašetiću koji je obezbjedio pehare i samim tim postao naš počasni gost turnira, te načelniku Čaušević Seadu koji je podržao ovaj projekat i značajno doprinio održavanju istog.

Prije finalnog susreta uručena su priznanja Kasumović Salihu – Ikanu i Agić Dževadu za veliku pomoć pri renoviranju i uređenju dječijeg igrališta Bebara na kojem će se u buduće igrati ne samo ovaj turnir nego i mnogi drugi, a za nesebičnu pomoć pri organizaciji prvog memorijalnog turnira prigodne poklone dobio je i Gazić Sefko koji je na mnogo načina doprinio da se ovaj turnir održi. Od ostalih sponzora koji su pomogli izdvajamo: Caffe Bolero, Protein.ba, ATT, Optika Sunce, SDP, Optika Vid, Univerzal doo, Pizzerija Blitz, Boje i lakovi ANAX, Rose Wood, Fast food Suljo, MRK Sloga, Web portal GornjiVakuf-x.com te mnogi drugi koji su na simboličan način pomogli organizaciju ovog turnira, još jednom hvala svima u ime organizacije Bebara 2015.

{s}kosarka7915{/s}

Exit mobile version