- Reklame -
Naslovnica Vijesti Gornji Vakuf-Uskoplje Delegacija turske općine Sancaktepe u posjeti Općini Gornji Vakuf – Uskoplje

Delegacija turske općine Sancaktepe u posjeti Općini Gornji Vakuf – Uskoplje

Zajednička fotografija ispred zgrade Općine

Danas u općini Gornji Vakuf – Uskoplje  načelnik općine Sead Čaušević primio je delegaciju općine Sancaktepe iz Turske, koji su izrazili želju da posjete općinu Gornji Vakuf- Uskoplje i da pogledaju dosadašnje radove na izgradnji sportske dvorane.

Cilj ove posjete je završetak izgradnje sportske dvorane koju finansira općina Sancaktepe u saradnji sa agencijom TIKA za BiH i u toku je procedura provođenja tendera za istu.

Po dolasku gosti su u pratnji sa Načelnikom i njegovim saradnicima obišli zgradu Općine prije sastanka. Sastanak je održan po protokolu, u divnoj atmosferi i razgovorima, na kraju načelnik Općine Sead Čaušević je uručio prigodne poklone za goste. Zatim su krenuli na lice mjesta u obilazak sportske dvorane i grada. Nakon završene posjete gosti su se uputili za Sarajevo.

Dan poslije, 16.03.2016 godine  predstavnici TIKE zajedno sa predstavnicima općine Sancaktepe izabrat će najpovoljnijeg ponuđača i nadamo se da će u narednih 6 mjeseci biti realizovan ovaj veoma značajan projekat za općinu Gornji vakuf- Uskoplje, a  posebno za njene  građane. Ukupna vrijednost projekta sportske dvorane je oko 2 000 000,00 KM, a projektna vrijednost donacije općine Sancaktepe je 1 200 000,00 KM, objavljeno na zvaničnoj stranici Općine Gornji Vakuf-Uskoplje.

Exit mobile version