- Reklame -
Naslovnica Gornji Vakuf-Uskoplje Sport FOTO/VIDEO: MRK Sloga predstavila ekipu i planove za novu sezonu

FOTO/VIDEO: MRK Sloga predstavila ekipu i planove za novu sezonu

Foto: Džan Ljubunčić

Danas je u sportskoj dvorani Gornji Vakuf-Uskoplje održana konferencija za medije MRK Sloga Gornji Vakuf-Uskoplje. Povod medijskom obraćanju rukovodstva i trenera kluba je predstojeći turnir u rukometu, te nova rukometna sezona.

Semir Demirović, sekretar i PR kluba je pozdravio prisutne novinare te obrazložio ciljeve Sloge za naredni period. 

Sportski direktor kluba Osman Sofić je javnosti predstavio aktivnosti rukovodstva kluba na rekonstrukciji i reorganizovanju.

– Uloženi su veliki napori da se klub finansijski stabilizuje, te igrački ojača. U klub smo vratili neke naše bivše igrače, a tu su i neka nova imena. Sve zavisi od situaciji na polusezoni, ako budemo imali izgleda za Premijer ligu, dovest ćemo još novih imena koja će osnažiti ekipu. – rekao je Sofić.

Predsjednik kluba se zahvalio sponzorima, posebno općini Gornji Vakuf-Uskoplje, Rudniku Gračanica, te firmama Saraj Komerc i ATT.

O pripremama ekipe govorili su treneri Rasim Demirović i Sidik Omerović. Ekipa Sloge je u aktivnom trenažnom procesu već dvadeset dana. Prvi dio priprema je odrađen na lokalnim sportskim terenima, drugi na planini Vranici, a treći dio se radi u sportskoj dvorani u Gornjem Vakufu-Uskoplju.

Za web portal GornjiVakuf-x.com, Sidik Omerović, bivši državni reprezentativac i jedan od najboljih golmana u Bosni i Hercegovini, a danas prvi golman Sloge i trener mlađih kategorija, prokomentarisao je situaciju na golu gornjevakufskog kluba.

– Sigurno da na golu imam tri odlična golmana, pored mene tu su Ajanović i Čaber, a biće i četvrti i peti golman, jer imam taj potencijal u mlađim kategorijama. Golman je važan faktor u svakoj ekipi, a ja sam spreman svoje iskustvo prenijeti na svoje kolege i pomoći im u daljnjem razvoju.

Turnir prijateljstva na kom pored Sloge, učestvuju Bosna, Zrinjski i Maglaj se igra u nedjelju, 27.08.2017. godine sa početkom u 11:00 sati. Takmičenje u Prvoj ligi – grupa Jug, gdje nastupa Sloga počinje u zadnjoj trećini septembra.

{s}press24817{/s}

Exit mobile version