- Reklame -
Naslovnica Vijesti Gornji Vakuf-Uskoplje FOTO: Volonteri Crvenog križa Gornji Vakuf-Uskoplje obilježili Dan volontera i Nedjelju/Tjedan opasnosti...

FOTO: Volonteri Crvenog križa Gornji Vakuf-Uskoplje obilježili Dan volontera i Nedjelju/Tjedan opasnosti na mine

Foto: Crveni križ

Volonteri Crvenog križa Gornji Vakuf-Uskoplje obilježili su Međunarodni dan volontera koji se obilježava svake godine 05.12. U sklopu obilježavanja ovog značajnog datuma obilježili smo i Nedjelju/Tjedan opasnosti na mine.

Volonteri Crvenog križa dijelili su propagandni materijal o upozoravanju na mine kao i reklamni materijal za volontere koji se žele priključiti volontiranju Crvenom križu.

U cijelom svijetu, od 1985.godine, 5. decembar  obilježava se kao Međunarodni dan volontera. Dan ljudi čiji je rad i doprinos društvu neprocjenjiv.

Dobrovoljni rad ili volontiranje pruža različite prilike i mogućnosti, pruža nam priliku da izrazimo svoje mišljenje, svoje stavove, da mijenjamo i aktivno sudjelujemo u mijenjanju naše sredine, djelujemo na lokalnu sredinu i vlasti, te s vlastima razgovaramo i prikazujemo probleme mladih, probleme s kojima se svakodnevno susrećemo,  ali i istovremeno i pronalazimo moguća rješenja za te probleme. Volontiranje je i dobra podloga za budućnost, dobra priprema za tržište rada. Svugdje u svijetu volonteri su cijenjeni i imaju posebne prednosti pri zaposlenju, upisu na fakultet ili srednju školu, iskustvo volontiranja je vrjednovano više nego ocjene stečene u formalnom obrazovanju. Crveni križ Gornji Vakuf-Uskoplje čestita 5.decembar svim volonterima i poziva sve one koji žele da budu volonteri Crvenog križas da nam se pridruže. – rekao je sekretar Crvenog križa Gornji Vakuf-Uskoplje Muris Pidro, prof.

{s}ck51217{/s}

Exit mobile version