- Reklame -
Naslovnica Gornji Vakuf-Uskoplje Sport FOTO: Maglaj napravio senzaciju i pobijedio u Gornjem Vakufu-Uskoplju

FOTO: Maglaj napravio senzaciju i pobijedio u Gornjem Vakufu-Uskoplju

Nakon što su u novotvorenoj dvorani u Gornjem Vakufu-Uskoplju pale vrhunske bosanskohercegovačke ekipe: Izviđač, Vogošća, Gračanica, Borac Banjaluka, Konjuh i mnogi drugi, prva ekipa koja je odnijela bodove je ispodprosječna ekipa Maglaja, čiji su igrači imali svesebnu pomoć razvikanog sudijskog dvojca iz Visokog braće Konjičanin Amer i Dino. To su navodno najbolje sudije u državi pa se postavlja logično pitanje, kakvi su nam onda ostali djelioci (ne)pravde? U narednim danima ćemo na gornjivakuf-x.com postaviti video zapis da vidite kako to pravdu dijeli umišljeni sudijski dvojac Konjičanin

Na igračima Sloge je bio evidentan umor nakon teškog poraza u srijedu u kupu u Ljubuškom. Evidentno je da ni stručni štab nije odradio dobar posao, nije osvježio igrače, nije dozirao minutažu igrača ispravno, niti analizirao protivnika. Prosto je nedopustivo da rezervni golman Maglaja Kenan Mutapčić stajanjem na gol crtu zbunjuje naše igrače koji u odsudnim momentima promašaju dva sedmerca. Svi u publici, poučeni potezima Mutapčića sa turnira u našem gradu, su znali šta će uradi, osim našeg stručnog štaba i igrača.

Za Slogu se nastavlja pakleni ritam, u srijedu Sloga gostuje u Banjaluci, a u subotu u Živinicama. Na muci se poznaju junaci, Sloga mora zbiti svoje redove i sa ovih teških gostovanja donijeti barem nešto od bodova.

Najefikasniji kod Sloge bio je Goran Biljaka sa šest golova, Tarik Alibegović je postigao pet, po četiri su dali Arman Ljutić i Sedđad Abdurahmanović, Amer Dedić je dao tri gola, a Admir Purić dva.

Exit mobile version