- Reklame -
Naslovnica Gornji Vakuf-Uskoplje Sport U subotu sudbonosna utakmica za rukometašice Sloge

U subotu sudbonosna utakmica za rukometašice Sloge

Prvi dio aktualne sezone je bio loš, osvojena samo dva boda od 18 mogućih. Drugi dio pa skoro odličan do posljednje utakmice, na domaćem terenu odigrali smo 7 utakmica i ostvarili svih sedam pobjeda, u gostima smo izgubili od realno boljih ekipa i to je to. U ligu za opstanak ušli smo sa  prve pozicije, teoretski da osiguramo opstanak trebaju nam tri boda, prva utakmica pobjeda protiv Dubice i još samo jedan bod za siguran spas. Druga utakmica gostovanje u Ljubuškom i nažalost poraz, treća utakmica idemo da riješimo sve, dolazi Ilidža koju smo pobjedili već jednom a već su ispali, očekuje se sigurna pobjeda i osiguranje opstanka. Protivnik nam je ekipa koja igrački realno treba da bude najmanje u ligi za prvaka a dalo bi se pričati i o mjestu koje vodi u Evropu, već su ispali ali u Vakufu ostavljaju posljednji atom snage za pobjedu. Isteklo vrijeme, semafor 28:28, bod koji nas ostavlja u ligi, samo deveterac da se izvede i to je to! Šut i muk domaćih, a veliko slavlje igračica Ilidže, lopta je ušla 28:29 za Ilidžu i Sloga je pored svih očekivanje pred ispadanjem. Slavlje igračica Ilidže može da krene, svlačionica gori!

Od gotovog, veresija! Sudbina je na to spala….

Posljednje kolo ponovo odlučuje o našoj sudbini, gostujemo u Mostaru ekipi Zrinjskog sa kojim imamo omjer ove sezone 1:1. Računica je jasna, pobjeda ili remi ostavljaju nas u ligi, poraz nažalost zbog boljeg međusobnog odnosa ekipe Zrinjskog vratio bi nas u Prvu ligu FBIH a njima bi dva boda značila ponovo premijerligaško društvo.

Sigurni smo da one to mogu, puno puta smo  Mostaru pokazali da možemo igrat, odnosili i pobjede, tako će nadamo se bit i u Subotu.

Službena lica utakmice su naši ponosni olimpijci gospoda braća Konjičanin i gospođa Arijana Vojić Jašarević.

Da one te mogu i hoće! Mi to možemo!

Pozivamo sve naše prijatelje i navijače kojima je Sloga u srcu da u subotu od 17:30h budu podrška našim pahuljicama u sportskoj dvorani na Bijelom Brijegu

Exit mobile version