- Reklame -
Naslovnica Vijesti Gornji Vakuf-Uskoplje VIDEO NAJAVA: U nedjelju predramazanski online koncert iz Gornjeg Vakufa

VIDEO NAJAVA: U nedjelju predramazanski online koncert iz Gornjeg Vakufa

S obzirom na činjenicu da nam se bliži mjesec ramazan, mjesec milosti, kao neformalna grupa odlučili smo organizirati, kao i prethodne godine, live-koncert ilahija i kasida, te repertoar koncerta prilagoditi vjerskim sadržajima, ne zaboravljajući i muzičku i kulturološku karakteristiku Bosne i Hercegovine, sevdalinku. 

“Predramazanski koncert” ideja je koja se rodila prošle godine na samom početku najboljeg mjeseca u godini, a ove godine nastavljamo u istom smjeru.

Idejni realizatori ideje su ujedno i izvođači i to: Saudin Cokoja, Đenana Bajraktarević, Emir Sinan, Alem Dizdar, Selman Dizdar, Haris Dizdar, Samir Beganović, Arman Bušatlić, Aid Gafić, Aida Ćatić. 

Podršku ovom projektu, dali su sljedeći portali i prijatelji i to: TC Rose, GornjiVakuf.com , Bugojno danas, Prozorski.ba, Bosanci.ch, OŠ Gornji Vakuf, Caffe Bolero, Flashteam, Tiskara Humac i HU Đerđef, kojima se ovom prilikom, zahvaljujemo.

“Ramazanski koncert za komšije”, ove godine po drugi put, ponosno predstavljamo kao aktivnost gore navedenih ljudi koji volonterski rade na istoj, sa ciljem promicanja i pozivanja na dobro. Također, na ime organizacije, pripremanja i planiranja nikome se nismo obraćali za pomoć, te ova činjenica dovoljno govori da niko od nas nema nikakav interes niti da pripada bilo kojoj interesnoj grupi.

Jedini interes kojeg smo pokazali, koji nas je ujedno dodatno zbližio i povezao, jeste činjenica da svojim zalaganjem želimo uljepšati dolazak najdražeg nam mjeseca ramazana i to ovako, simbolično.

Molimo Allaha dž.š. da nam ukabuli ibadete i da nam oprosti grijehe, olakša bolesnima i dadne im ozdravljenje te da svi, uskoro, iz ovog tegobnog vremena izađemo kao pobjednici. Amin.

Istovremeno, sa ovog mjesta želimo uputiti riječi podrške ljekarima i medicinskom osoblju, policiji, nastavnicima, kriznim štabovima i svima koji na bilo koji način daju svoj doprinos u ovom teškom vremenu pandemije. Ostanite kući slogan je kojeg se svi trebamo pridržavati što je ujedno i jedna od naših večerašnjih poruka.

U toku našeg lajv prenosa pišite nam dragi prijatelji iz koje države/grada/mjesta nas pratite i ukoliko ste zainteresovani možemo do kraja ramazana napraviti nešto slično možda i u vašem gradu uz Božiju pomoć.

Exit mobile version